Moviment ecologista

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca

El moviment ecologista (algunes vegades inclou al moviment verd o el conservacionista) és un variat moviment polític, social i global, que defensa la protecció, la gestió sostenible i la restauració del medi ambient com una forma de satisfer una necessitat humana, incloent necessitats espirituals i socials. En aquests termes, els ecologistes fan una crítica social més o menys implícita, proposant la necessitat de reformes legals i conscienciació social tant en governs, com en empreses i col·lectius socials.

El moviment ecologista està unit amb un compromís per a mantenir la salut del ser humà en equilibri amb els ecosistemes naturals, es considera la Humanitat com una part de la Naturalesa i no alguna cosa separada d'ella. L'existència d'organitzacions ecologistes està estretament lligada al desenvolupament dels sistemes democràtics i al progrés de les llibertats civils.

El moviment està representat per una àmplia i variada gamma d'organitzacions no-governamentals, des del nivell global fins a l'escala local. Alguns compten amb decennis d'història i disposen d'importants infraestructures a nivell internacional; encara que la majoria ho formen organitzacions locals de caràcter més o menys espontani.

Vegeu també[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Moviment ecologista Modifica l'enllaç a Wikidata