Vés al contingut

Multi-Purpose Internet Mail Extensions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: Multipurpose Internet Mail Extensions)

MIME és l'acrònim anglès de Multi-Purpose Internet Mail Extensions, "Extensions de correu Internet multipropòsit".

És un estàndard per adjuntar arxius a missatges de correu electrònic, com ara gràfics, documents de processadors de text, arxius de so, etc. Quan s'envien arxius binaris, aquests es converteixen (codifiquen) a text usant l'estàndard MIME, el qual es pot veure en format text tot i ser incomprensible. L'estàndard MIME és una manera d'especificar tant el tipus d'arxiu que s'envia com el mètode que s'hauria d'usar per retornar-lo al seu format original. A més de programari de correu electrònic, l'estàndard MIME s'usa per identificar els arxius que s'envien a clients Web. Els nous formats de fitxers es poden afegir simplement actualitzant la llista de parells de tipus MIME en els navegadors i el programari apropiat per a gestionar cada tipus.

El 1991 la IETF (Internet Engineering Task Force) va començar a desenvolupar aquesta norma i des de 1994 totes les extensions MIME són especificades de forma detallada en diversos documents oficials disponibles a Internet (RFC 2045-2049).

Actualment cap programa de correu electrònic o navegador d'Internet pot considerar-se complet si no accepta MIME en les seves diferents formes (text i formats d'arxiu).

Malgrat que MIME és un estàndard dissenyat per a transferències de correu amb protocol SMTP, els tipus de contingut que defineix també es fan servir en altres protocols de comunicació. En el protocol de transferència d'hipertext (HTTP) per a la World Wide Web, els servidors insereixen una capçalera MIME al començament de cada transmissió web. Els clients fan servir la capçalera de tipus de contingut per a seleccionar una aplicació que permeti visualitzar correctament el tipus de dades indicat.

Nomenclatura de tipus

[modifica]

MIME assigna un nom a cada tipus de dades. Els noms segueixen el següent format:

tipus / subtipus (tipus com a subtipus són cadenes de caràcters)

El tipus defineix la categoria general de les dades i el subtipus defineix un tipus més específic d'aquestes dades. El tipus tenir els següents valors:

  • text: Indica que el contingut és text pla. Exemples de subtipus: html, xml
  • multipart: Indica que té múltiples parts de dades independents. Exemples de subtipus: form-data, enviat cada dia
  • message: Per encapsular un missatge existent. Per exemple quan volem respondre a un missatge de correu incorporant el missatge origen. Exemples de subtipus: partial, RFC822
  • image: Indica que és una imatge. Ex de subtipus: png, gif
  • audio: Indica que és un àudio. Exemples de subtipus: mpeg, avi
  • vídeo: Indica que és un vídeo. Exemples de subtipus: mp4, 32kadpcm
  • application: Indica que es tracta de dades d'aplicació dels quals poden ser binaris. Exemples de subtipus: json, pdf

Enllaços externs

[modifica]