Muntanyes Tordrillo

Infotaula de geografia físicaMuntanyes Tordrillo
Imatge
Mont Spurr des del sud
TipusSistema muntanyós i serralada Modifica el valor a Wikidata
Localització
PaísAlaska
LocalitzacióAlaska Alaska (Estats Units Estats Units)
Map
 61° 24′ 32″ N, 152° 24′ 50″ O / 61.4089°N,152.414°O / 61.4089; -152.414
SerraladaSerralada d'Alaska Modifica el valor a Wikidata
Dades i xifres
Cims destacatsMont Torbert
Mont Spurr
AltitudMont Torbert, 3.479
Mida100 (amplada) × 130 (longitud) km
Punt més altMont Torbert Modifica el valor a Wikidata  (3.434 m Modifica el valor a Wikidata)
Materialvolcànic
Superfície10.000 km² Modifica el valor a Wikidata

Les muntanyes Tordrillo (en anglès Tordrillo Mountains) són una petita serralada de l'estat d'Alaska, als Estats Units. Es troben a uns 120 quilòmetres al nord-oest d'Anchorage. La serralada s'estén aproximadament 97 quilòmetres de nord a sud i 56 quilòmetres d'est a oest. El punt més alt és el Mont Torbert (3.479 m).

Limita al sud amb les muntanyes Chigmit, el límit septentrional de la serralada Aleutiana. Sovint se l'ha considerat com a part d'ella, tot i que no és cert. A l'oest i el nord hi ha l'extrem sud de la Serralada d'Alaska, mentre que a l'est hi ha els turons i les terres baixes del centre-sud d'Alaska. El vessant nord de la serralada desaigua al riu Skwentna, mentre que el sud ho fa al llac Chakachamna i riu Chakachatna.

És una serralada principalment volcànica, com la gran major part de la veïna serralada Aleutiana, tot i que alguns dels seus cims no ho són, com per exemple el Mont Torbert. El mont Spurr, el cim més al sud de cert nivell, va tenir la seva erupció més recent el juny de 1992. Les glaceres hi predominen, sent les més importants Capps Glacier, Triumbirate Glacier, Hayes Glacier i Trimble Glacier.

Principals cims[modifica]

Referències[modifica]

  1. El volcà Hayes és un volcà totalment cobert pel gel que fou descobert el 1975 i que es troba al nord-est del Mont Gerdine. No s'ha de confondre amb el Mont Hayes, un cim no volcànic, de la Serralada d'Alaska.

Enllaços externs[modifica]