Museo Provincial de Ciudad Real

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióMuseu Provincial de Ciudad Real
Museo Provincial de Ciudad Real

El Gran dia de Girona, obra de César Álvarez Dumont present al museu
Dades
Tipusmuseu Modifica el valor a Wikidata
Història
Creació1982
Activitat
ÀmbitMuseu provincial
Governança corporativa
Seu 

Lloc webwww.ciudadreal.es/museo-provincial.html

El Museu Provincial de Ciudad Real és un museu de caràcter provincial que està situat al carrer Prado número 4 de Ciudad Real. Les seves sales estan dedicades principalment l'arqueologia. Està dividit en quatre plantes. El museu, inaugurat en 1982 va tancar per reformes en 2007 i reobert en setembre de 2013.[1]

Fons[modifica]

Els seus fons arqueològics són principalment procedents d'excavacions amb les troballes ibers i medievals del turó d'Alarcos, excavacions de la ciutat romana de Sisapo (La Bienvenida), els mosaics romans de l'Alcázar de San Juan, o la porta de l'antiga Sinagoga de Ciudad Real. També cal destacar en la seva exposició les col·leccions del paleolític[1] procedents principalment de la donació de col·leccions privades (Estanislao Rodríguez, Evaristo Martín i Margarito Expósito) dels jaciments del riu Bullaque, La Talaya i Aldea del Rey.

Referències[modifica]

  1. 1,0 1,1 «Cospedal ha inaugurado la reapertura del museo provincial de Ciudad Real» (en castellà). La Verdad, 27-09-2013. [Consulta: 24 octubre 2013].

Enllaços externs[modifica]