Museu Gardiner

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióMuseu Gardiner
Gardiner Museum
Dades
Tipusmuseu d'art Modifica el valor a Wikidata
Història
Creació1984
FundadorGeorge R. Gardiner Modifica el valor a Wikidata
Governança corporativa
Seu 

Lloc webgardinermuseum.on.ca
Facebook: thegardinermuseum Twitter (X): gardinermuseum Instagram: gardinermuseum Modifica el valor a Wikidata

El Museu Gardiner és el museu nacional de ceràmica del Canadà. Es troba al Parc de la Reina, al sud del carrer Bloor de Toronto, enfront del Museu Reial d'Ontario.[1] L'estació de metro més propera és el Museu.

Va ser fundat en 1984 per George R. Gardiner i la seva esposa Helen Gardiner i dissenyat per Keith Wagland. El museu ha estat descrit com un "joier dels tresors de la ceràmica".[2] El Museu Gardiner es va sotmetre a una renovació de $ 20 milions. El propòsit de la recent renovació i ampliació en 2006 va ser per millorar la circulació i augmentar l'espai per exhibir les col·leccions permanents. L'estructura es compon d'una façana de pedra calcària revestida amb cristall i columnes de granit negre i s'estén cap al carrer pel que és més visible per a la gent.

La seva col·lecció permanent és de més de 2.900 peces, inclou obres de l'Amèrica antiga, del Renaixement Italià, Inglés Delftware, porcellana xinesa i japonesa, porcellana europea, i una galeria d'art contemporani. A més de les col·leccions permanents, el museu realitza tres exposicions temporals a l'any.

Referències[modifica]

  1. «The Gardiner Museum / KPMB Architects» (en anglès). archdaily.com. [Consulta: 9 febrer 2012].
  2. Christopher Hume, Toronto Star newspaper.

Bibliografia[modifica]

  • Chris van Uffelen. Museos. Arquitectura. Traducido al español por Fabio Descalzi. h.f.ullmann publishing, 2010, p. 36. ISBN 978-3-8331-6058-5. 
A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Museu Gardiner