Museu de São Sebastião

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióMuseu de São Sebastião
lang=ca
Modifica el valor a Wikidata
Dades
Tipusmuseu
fortalesa Modifica el valor a Wikidata
Història
Creació1575 (Gregorià)

El Museu de São Sebastião o Museu Nacional de São Tomé e Príncipe és un museu i fortificació de São Tomé i Príncipe a la ciutat de São Tomé, a la part més meridional de la badia d'Ana Chaves. Conté art religiós i artefactes de l'era colonial.[1] El museu va ser inaugurat l'11 de juliol de 1976, un dels primers de la nació.

Història[modifica]

El fort va ser construït per primera vegada el 1575 i va ser el primer fort de l'illa de São Tomé. El far de São Sebastião va ser construït el 1866, va ser reconstruït el 1928 i va ser restaurat el 1994.

El fort va ser reconstruït a la darreria de la dècada de 1950 amb un projecte de l'arquitecte Luís Benavente que era governador colonial de l'època. El 1960, estava sota el comandament de la Defensa Marítima Provincial.

Característiques[modifica]

El fort és de forma quadrada amb planta pentangular a les vores verticals de l'estil Vauban.

Tres estàtues dels exploradors al museu

Al fort es troben les tres estàtues dels descobridors de l'illa, João de Santarém, Pêro Escobar i João de Paiva. Aquestes estàtues es van traslladar de les places i els jardins de la ciutat després de la independència de la nació.

Col·leccions[modifica]

Al museu destaca la història africana i portuguesa. A una sala es mostra la cultura relacionada amb el vudú. A una altra sala es mostra l'art sacre catòlic. Es mostren pintures d'art contemporani de Manuela Vigôço a partir de 1945.

Una exposició permanent titulada Casa das tortugas que presenta tortugues marines des del 2004. Les fotografies i documents de la massacre de Batepá que es van produir el 1953 es mostren al museu.

Vegeu també[modifica]

Referències[modifica]

Bibliografia[modifica]

  • Gallet, Dominique. Sao Tomé-et-Principe : les îles du milieu du monde (en francès). new revised edition. París: Karthala, 2008, p. 234. ISBN 978-2-8111-0025-4. 

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Museu de São Sebastião