Museu del Tapís Contemporani

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióMuseu del Tapís Contemporani
lang=ca
Modifica el valor a Wikidata
Dades
Tipusmuseu
museu de tapissos Modifica el valor a Wikidata
Governança corporativa
Seu
Part deCasa Aymat Modifica el valor a Wikidata

El Museu del Tapís Contemporani estava emplaçat a la Casa Aymat de Sant Cugat del Vallès, on va tenir la seva seu la Fàbrica de Catifes i Tapissos Aymat[1] (fundada per Tomàs Aymat[2] l'any 1926 i amb activitat fins al juliol de 1980).[3] Era la subseu del Museu de Sant Cugat dedicada al tapís contemporani i l'art tèxtil, on es presentava una col·lecció única de tapissos realitzats al llarg del segle xx.[4] El Museu del Tapís mostrava la història de la manufactura fundada per Tomàs Aymat; les innovacions introduïdes per l'Escola Catalana del Tapís,[5] a partir dels anys cinquanta, així com importants obres d'artistes destacats d'aquest moviment, com Josep Grau-Garriga, Aurèlia Muñoz, Josep Royo, Maria Teresa Codina, Maria Assumpció Raventós o Magdalena Abackanowicz entre d'altres.

El museu va tancar les portes l'any 2019 i va heretar part del projecte el Centre Grau-Garriga d'Art Tèxtil Contemporani. L'Ajuntament de Sant Cugat continua sent propietari de la col·lecció de tapissos i art tèxtil contemporani vinculat. Avui és un espai de creació i residències artístiques.

Referències[modifica]

  1. «Tapisseries Aymat». Gran Enciclopèdia Catalana (GEC).
  2. «Tomàs Aymat i Martínez». Gran Enciclopèdia Catalana (GEC).
  3. «Aymat, aquella fàbrica de catifes». Josep Maria Cabrerizo. Revista Tot Sant Cugat. Arxivat de l'original el 2017-02-11. [Consulta: 8 febrer 2017].
  4. «La Mirada Tàctil al Museu del Tapís Contemporani. Casa Aymat. Sant Cugat del Vallès». Patrimoni cultural. Diputació de Barcelona..
  5. «Escola Catalana del Tapís». Museu de Sant Cugat. Arxivat de l'original el 2017-01-09. [Consulta: 8 febrer 2017].