Mustafar

De Viquipèdia
Salta a: navegació, cerca

Mustafar és un planeta fictici en l'univers de la Guerra de les Galàxies. És descrit a La venjança dels Sith.

El planeta és cobert per centenars de calderes volcàniques, la majoria de les quals està en estat d'erupció constant. L'activitat volcànica és causada per estressos gravitacionals sobre el planeta creat pels dos anells de gas que afecten la seva òrbita (similar a les llunes gal·lilees de Júpiter ). Una instal·lació de recollida d'energia i mineral automatitzada al planeta és utilitzada pel Consell Separatista com la seva última seu central.

El planeta apareix a la pel·lícula La venjança dels Sith. Després que Darth Sidious enviï Darth Vader a Mustafar a eliminar els caps de la Federació de Comerç, Padmé Amidala hi arriba per intentar recuperar el seu marit pel bé. Quan Vader descobreix que Obi-Wan Kenobi ha arribat amb Padmé, l'escanya per mitjà de la Força i la deixa inconscient. Aleshores Darth Vader lluita contra el seu antic mestre amb el sabre làser, però finalment Obi-Wan aconsegueix tallar-li les dues cames i el braç que li quedaven i el deixa mutilat a la superfície d'aquest planeta volcànic. Vader, malferit i cremat per la lava, sobreviu fins a l'arribada de Palpatine, que el salva i li dóna la seva armadura característica.

Història[modifica | modifica el codi]

Malgrat les seves condicions d’heli, Mustafar ha desenvolupat formes nadiues de vida. Una raça sensible coneguda com a Mustafarians es va desenvolupa als forats freds del planeta. Es divideixen en dues subespècies: els Mustafarians del Nord, alts, prims (dirigits per l'enigmàtic "Maverick Main") i els Mustafarians del Sud, més baixos, més robustos (també coneguts com les "Les Rates Mustafar"). La Unió Techno tenia un interès al planeta i els rius fosos de rics minerals cobrien la seva superfície, i va contractar el Mustafarians per extreure aquests minerals. Els Mustafarians fan servir les nadiues "puces de lava"," així com la tecnologia de la Unió Techno que els protegien des de la calor. Els nadius tenien poc interès en política del món i estaven contents de treballar en el seu medi. Com s’explica al videojoc Star Wars Battlefront II, Mustafar va ser destruït per l'Imperi per evitar la producció d'un nou exèrcit de druides entre les Clone Wars i la rebel·lió.

Confederació[modifica | modifica el codi]

Com un planeta controlat per la Unió Techno, Mustafar era un membre de la Confederació de Sistemes Independents, però va restar fora de Guerres de Clon. Com la guerra progressava, el Comte Dooku i el Consell Separatista va considerar construir un fort baluard a Mustafar per ser utilitzat en l'esdeveniment si la guerra contra el República Galàctica no anava bé. La Unió Techno, el Gremi de Comerç i la Federació de Comerç va finançar els costos de la fortalesa, que estava dissenyada per poder resistir qualsevol atac prolongat. El terreny i l’ambient de Mustafar feia difícil arribar al búnquer, però estava dissenyat de manera que fins i tot si els enemics podien acostar-s’hi, fossin incapaços de prendre la fortalesa. ‘Tractor beam’ i tecnologia d'escut de rajos la protegien des dels rius de lava i les seves cambres d'interior tenien el clima controlat. Aquest búnquer va ser l'escena per al Darth Vader i Obi-Wan Kenobi.