My News

De Viquipèdia
Jump to navigation Jump to search
Infotaula de lloc webMy News
Modifica les dades a Wikidata

És definida com la hemeroteca digital de la premsa espanyola i té com a eslògan “El valor de la informació”. MyNews va néixer l’abril de 1995 per a desenvolupar el projecte My News Online, el primer diari electrònic personalitzat creat a Europa. De 1996 a 1998 van obtenir diversos premis com a reconeixement a una iniciativa que permetia personalitzar els continguts periodístics en format digital aprofitant l’accés a Internet. Els seus serveis han anat evolucionant cap al pressclipping, la gestió del coneixement i l’anàlisi de dades. Actualment, cobreixen les necessitats dels professionals de la informació relacionades amb l’obtenció i explotació dels continguts publicats a la premsa. Es consideren líders com a proveïdors en documentació periodística mitjançant la seva hemeroteca de premsa i col·laboren amb diferents mitjans de comunicació elaborant i comercialitzant les seves pròpies hemeroteques. Des de l’any 2007, MyNews pertany al grup “La Información”, el principal grup de comunicació de Navarra que és propietari, entre altres negocis, de la publicació “Diari de Navarra”. Ofereixen autonomia d’ús i solucions innovadores i no perden de vista la seva proposta de valor: estalvi de temps i diners. La seva funció principal és gestionar informació en diferents formats, fins i tot agregant continguts extens, i per tant es consideren especialistes d’aquest sector.[1]

Eines[modifica]

  • My News Hemeroteca
  • My News Media: L'eina que cobreix les necessitats essencials de pressclipping de qualsevol gabinet o agència de comunicació (alertes, mitjans online i audiovisuals)
  • My News Intelligence: La plataforma de gestió integral dels continguts publicats en premsa. Enfocada a la comunicació interna i l'anàlisi de la reputació.
  • My News Analysis: S’encarrega d’avaluar l’èxit de les teves campanyes de comunicació mitjançant l’anàlisi de les accions i dels competidors d’alguna empresa concreta.

My News Hemeroteca [2][modifica]

MyNews Hemeroteca és un dels serveix que ofereix l’hemeroteca MyNews i és considerat un recurs electrònic d'informació per a la consulta de continguts publicats en premsa escrita diària i premsa online. És l'única hemeroteca digital de premsa escrita moderna de l'estat espanyol i l'eina referent en documentació periodística espanyola i que, per conseqüent, s'ha convertit en l'eina de documentació periodística més utilitzada entre els professionals de la informació. Permet recuperar informacions publicades en premsa escrita diària des de l’any 1996 i en premsa online des de l’any 2009. Actualment disposa de més de 200 capçaleres (premsa nacional, econòmica, regional, esportiva i gratuïta) i 800 fonts en línia. Consta de 166.327.241 articles, 655.150 consultes realitzades, 1.427 fonts i 7.606 usuaris. Durant 15 anys, aquesta hemeroteca s'ha especialitzat en oferir eines professionals per a la documentació periodística i, entre altres serveis, manté i amplia la popular MyNews Hemeroteca. Els seus desenvolupaments tecnològics en la gestió de la informació publicada en premsa, han estat premiats per diversos organismes nacionals i actualment orienten els seus serveis a la Gestió del Coneixement i al Business Intelligence.

Recursos que ofereix:[modifica]

Posseeix una interfície simple i intuïtiva a l'estil "Google", ofereix el text complet (HTML) més la peça de maquetació original (PDF), disposa també de notícies disponibles al cercador des del mateix dia de la seva publicació, d’una base de dades dinàmica en la que integren noves capçaleres regularment, un buscador professional amb operadors booleans per documentalistes i periodistes i respecta el pagament de Royalties per drets d'autor mitjançant acords amb els editors.

Serveis disponibles:[modifica]

MyNews Hemeroteca és una eina molt útil per a usuaris particulars que volen recuperar una notícia concreta, també per a investigadors, periodistes o professionals autònoms que busquen informació, o per a qualsevol agència de comunicació o empresa que necessiti puntualment recuperar impactes publicats en premsa de manera còmoda, econòmica i sense lligams. A la vegada permet cobrir necessitats d'informació dispars, canviants i no predictibles. Ofereix la opció de cercar de manera senzilla sense dependre de ningú i sense cap cost. Manté l'autenticitat i exclusivitat dels continguts antics que la converteixen en una eina difícil de trobar en la investigació periodística. La possibilitat de sofisticar les recerques ofereixen a l'usuari avançat una eina que s'ajusta al seu perfil professional. La opció "pay x clic" permet abonar només aquelles notícies que realment s'han visualitzat.

Qui hi ha darrere?[modifica]

MyNews Hemeroteca pertany al grup d'empreses de comunicació Grup La Información i també desenvolupa solucions de comercialització de continguts per a diversos mitjans de comunicació (hemeroteques digitals) i serveis de documentació per redaccions. Actualment la seva seu operativa està a Barcelona però també té oficines a Madrid i representació a Bilbao i Pamplona.

Referències[modifica]