Nancy Dorian

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaNancy Dorian
Biografia
Naixement1936 Modifica el valor a Wikidata (87/88 anys)
New Brunswick (Nova Jersey) Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
ReligióUnitarisme universalista Modifica el valor a Wikidata
FormacióUniversitat de Michigan
Connecticut College Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Camp de treballLingüística, antropologia i gaèlic escocès Modifica el valor a Wikidata
Ocupaciólingüista, antropòloga, professora d'universitat Modifica el valor a Wikidata
OcupadorBryn Mawr College Modifica el valor a Wikidata

Nancy C. Dorian (Estats Units, 1936)[1] és una lingüista estatunidenca[2] que ha dut a terme la investigació sobre la mort del dialecte de Sutherland Est del gaèlic escocès en els darrers 40 anys, particularment a les viles de Brora, Golspie i Embo.

Va rebre el seu doctorat de la Universitat de Michigan i ha estat professora de lingüística i antropologia al Bryn Mawr College. Va treballar per al Linguistic Survey of Scotland el 1963, i aleshores hi havia poca expectativa de trobar parlants del gaèlic local però Dorian va trobar més de 200 parlants. El seu estudi sobre la disminució del gaèlic a l'est de Sutherland es considera un estudi important i detallat sobre les llengües mortes

Va estudiar els joves que parlaven gaèlic però no amb freqüència (semi-parlants) i va prendre nota de llur capacitat d'adquirir fluïdesa ràpidament amb esforç.

Obres[modifica]

Referències[modifica]

  1. «Tobar an Dualchais - Biography». Tobar an Dualchais. Arxivat de l'original el 2018-09-04. [Consulta: 10 novembre 2013].
  2. Brenzinger, Matthias. Language death: factual and theoretical explorations with special reference to East Africa. Walter de Gruyter, 1992, p. 4-. ISBN 978-3-11-013404-9. 

Fonts[modifica]

Enllaços externs[modifica]