Nasib Arida

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: Nasīb 'Arida)
Infotaula de personaNasib Arida

Modifica el valor a Wikidata
Nom original(ar) نسيب عريضة Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement1887 Modifica el valor a Wikidata
Homs (Síria) Modifica el valor a Wikidata
Mort25 març 1946 Modifica el valor a Wikidata (58/59 anys)
Nova York Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
FormacióÉcole normale de Nazareth (fr) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupaciópoeta, escriptor, periodista Modifica el valor a Wikidata

Discogs: 4594816 Modifica el valor a Wikidata

Nasib Arida (àrab: نسيب عريضة, Nasīb ʿArīḍa) (Homs, 1887 - Nova York, 1946) fou un poeta sirià.

Educat a Homs, la seva ciutat natal, va emigrar als Estats Units el 1905. A Nova York es va casar amb Najiba Haddad, germana dels escriptors Abdel Massih Haddad i Nudra Haddad, també originaris de la ciutat de Homs. La parella no va tenir fills, però van criar la filla d'un altre dels germans Haddad després que la seva dona morís en el part. Precisament amb Abdul Massih Haddad, el 1915 fundaria la primera societat literària araboamericana, Ar-Ràbita al-Qalamiya ('la Lliga de la Ploma'), de la qual formaria part més tard Khalil Gibran.

Als Estats Units, Arida va col·laborar en diverses publicacions àrabs i va publicar la seva pròpia revista literària, Al-Funun ('Les Arts'), el 1912. Va tenir un paper important en el desenvolupament de la poesia àrab moderna; considerat un romàntic pur, va propiciar un canvi permanent en diversos aspectes fonamentals de la poesia. Se'l considere un pioner en l'ús dels mites àrabs en la moderna poesia àrab. El seu únic recull de poemes, Al-Arwah al-Haïra, es va publicar poc temps després de la seva mort.[1]

Referències[modifica]

  1. Jayyusi, Salma Khadra; Tingley, Christopher. Trends and Movements in Modern Arabic Poetry. BRILL, 1977, p. 135–137. ISBN 9004049207, 9789004049208.