Negligència infantil

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

La negligència infantil és una forma de maltractament,[1] un comportament intolerable dels cuidadors (per exemple, els pares) que té com a resultat la privació d'un nen de les seves necessitats bàsiques, com ara la falta de supervisió adequada, atenció sanitària, roba o habitatge, així com altres necessitats físiques, emocionals, socials, educatives i de seguretat.[2] Totes les societats han establert que hi ha comportaments necessaris que un cuidador ha de proporcionar perquè un nen es desenvolupi físicament, socialment i emocionalment. Les causes de negligència poden derivar de diversos problemes de criança, com ara embaràs no desitjat, o trastorns mentals, abús de substàncies, atur i excés de treball dels cuidadors, o la violència domèstica o, en casos especials, pobresa.

La negligència infantil depèn de com el nen i la societat percep el comportament dels pares; no és com els pares creuen que s'estan comportant amb el seu fill.[3] L'omissió dels pares a l'hora de tenir cura d'un fill quan hi ha opcions disponibles, és diferent de quan no hi ha aquestes opcions disponibles. La pobresa i la manca de recursos són sovint factors que contribueixen i poden impedir que els pares satisfacin les necessitats dels seus fills, quan d'altra manera ho farien. Les circumstàncies i la intencionalitat s'han d'examinar abans de definir el comportament com a negligent.

La negligència infantil és la forma més freqüent de maltractament infantil, i els nens nascuts de mares joves corren un risc substancial de negligència. Els nens descuidats corren el risc de desenvolupar problemes socials, emocionals i de salut al llarg de la vida, especialment si els descuiden abans dels dos anys d'edat.

Referències[modifica]

  1. Bovarnick, S (2007), Child neglect, London: National Society for the Prevention of Cruelty to Children, <https://www.academia.edu/832922>
  2. "Child Neglect", a Psychology Today webpage, as updated on February 22, 2019
  3. Barnett, W. Steven; Belfield, Clive R. «Early Childhood Development and Social Mobility». The Future of Children. Princeton University, vol. 16, 2, Autumn 2006, pàg. 73–98. DOI: 10.1353/foc.2006.0011. JSTOR: 3844792. PMID: 17036547.