Nesquik

De Viquipèdia
Jump to navigation Jump to search
Tassa de cacau soluble en pols ja preparat.

Nesquik és una marca de cacau soluble en llet propietat de Nestlé. Fou creada als Estats Units en 1948, amb el nom de Nestlé Quik i que va ser llançada al llarg de la dècada dels 50 a Europa amb el nom Nesquik, nom amb què s'unificaria la marca en 1999, any en què Nestlé Quick passaria a anomenar-se aixií també als EUA i a Austràlia. Aquest va ser l'any en què sortiren al carrer els Cereals Nesquik, uns cereals pel desdejuni fets de xocolata i blat.

La Mascota de Nesquik: Nesquik Bunny o Quicky[modifica]

En 1973, ix als EUA the Quik Bunny, un conill antropomòrfic de dibuixos animats que va convertir-se en la mascota de la marca. A Europa i Canadà se'l coneix com a Quicky.

A Europa, tanmateix, hi havia mascotes prèvies : Groquik, un mostre groc a França, personatge creat per Gilbert Mas en 1979 i anomenat Κουικάρας (o Quikáras) "Gran Quik" a Grècia. També existia Kangurik, el cangur que representava la marca a Portugal. Tots aquests personatges desaparegueren als anys 90 amb motiu del redisseny de Quicky portat a terme per Ramon Casanyes, ideat per Nestlé per uniformitzar el seu producte arreu del món.

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Nesquik Modifica l'enllaç a Wikidata