Nicholas Edward Brown

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaNicholas Edward Brown

Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement11 juliol 1849 Modifica el valor a Wikidata
Redhill (Anglaterra) Modifica el valor a Wikidata
Mort25 novembre 1934 Modifica el valor a Wikidata (85 anys)
Kew (Anglaterra) Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Camp de treballBotànica i taxonomia Modifica el valor a Wikidata
Ocupacióbotànic, taxònom, il·lustrador botànic Modifica el valor a Wikidata
OcupadorReial Jardí Botànic de Kew Modifica el valor a Wikidata
Obra
Abrev. botànicaN.E.Br. Modifica el valor a Wikidata
Família
ParentsThomas Cooper (gendre) Modifica el valor a Wikidata
Premis

IPNI: 1191-1

Nicholas Edward Brown (Redhill, Surrey, 11 de juliol de 1849 - Kew Gardens, Londres, 25 de novembre de 1934) va ser un botànic anglès, una autoritat en plantes suculentes. També va donar nom a diverses famílies de plantes, incloses les Asclepiadaceae, Aizoaceae, Labiatae i espècies de plantes del Cap.

Carrera[modifica]

Va començar a treballar com a ajudant a l'Herbari de Kew el 1873, i va ser ajudant del cuidador entre 1909 i 1914. Els seus dibuixos de plantes suculentes es van fer en relació amb la seva revisió del gènere Mesembryanthemum, que va aparèixer el 1931, i van acompanyats d'anotacions detallades. Va ser l'autor d'importants treballs sobre taxonomia vegetal, especialment plantes suculentes.

El gènere d'Araceae Nebrownia va ser nomenat en honor seu per Otto Kuntze. Algunes plantes porten el nom específic de "nebrownii", com Acacia nebrownii, Gibbaeum nebrownii, Caralluma nebrownii i Lithops olivacea v nebrownii, igual que un pou d'aigua al parc nacional d'Etosha.

La South Africa Biological Society li va concedir la medalla Memorial Captain Scott en reconeixement a la seva tasca sobre la flora de la Sud-àfrica, i el 1932 va obtenir un doctorat honoris causa conferit per la Universitat de Witwatersrand. Les seves publicacions van aparèixer principalment al Kew Bull. i a Flora Capensis.

Es va casar amb la filla de Thomas Cooper (1815-1913), un altre botànic de Kew.

Referències[modifica]