Vés al contingut

No està escrit a les estrelles

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de llibreNo està escrit a les estrelles
(en) The Fault in Our Stars
(nl) Een weeffout in onze sterren
(de) Das Schicksal ist ein mieser Verräter
(sv) Förr eller senare exploderar jag
(fr) Nos étoiles contraires
(tr) Aynı Yıldızın Altında Modifica el valor a Wikidata
Tipusobra literària Modifica el valor a Wikidata
Fitxa
AutorJohn Green Modifica el valor a Wikidata
Llenguaanglès Modifica el valor a Wikidata
Artista de la cobertaRodrigo Corral (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
PublicacióEstats Units d'Amèrica, 2012 Modifica el valor a Wikidata
Dades i xifres
Gènereficció juvenil, ficció romàntica i narració Modifica el valor a Wikidata
Lloc de la narracióAmsterdam
Indianàpolis Modifica el valor a Wikidata
Premis
PremisPremi Bartolomé Hidalgo Modifica el valor a Wikidata
Goodreads work: 16827462

No està escrit a les estrelles (en anglès The Fault in Our Stars) és una novela de John Green publicada el gener del 2012. El títol prové de la frase The fault, dear Brutus, is not in our stars, / But in ourselves, that we are underlings. ("La culpa, estimat Bruto, no recau a les nostres estrelles/ Sinó en nosaltres, que estem sota d'elles.") de l'obra Juli Cèsar (Acte 1, escena 2) de Shakespeare. El llibre narra la història de Hazel Grace Lancaster, una noia de setze anys amb càncer, que coneix i s'enamora d'Augustus Waters, un jugador de bàsquet de disset anys amb osteosarcoma.

The New York Times va escriure que la novel·la era "una barreja de melancolia, dolçor, filosofia i gràcia", a més que "segueix el curs de la tragèdia realista". La revista Time va dir que l'obra era "maleïdament propera a la genialitat",[1] i el va situar en primer lloc a la seva llista anual de Top 10 Llibres de Ficció del 2012.[2]

L'1 de febrer de 2012 20th Century Fox va adquirir els drets de la novel·la,[3] i el 19 de febrer de 2013 es va anunciar que Josh Boone seria el director de l'adaptació cinematogràfica.[4]

Trama

[modifica]

La jove de 16 anys Hazel Grace Lancaster és forçada a assistir a un grup de suport per a adolescents amb càncer de 12 a 18 anys. La Hazel va ser diagnosticada amb un càncer tiroidal en fase 4 quan tenia 13 anys, però va sobreviure més del que s'esperava gràcies a una droga experimental: el falangifor. Al grup de suport, coneix l'Augustus 'Gus' Waters, un jove que era una estrella de bàsquet a la secundària, però va perdre la seva cama esquerra per culpa d'un osteosarcoma i ara es troba en remissió. La Hazel el convenç de llegir Una Aflicció Imperial de Peter Van Houten, el seu llibre preferit, i ell desenvolupa una obsessió (tot i que menor que la de la Hazel) cap al llibre. Gràcies a missatges i trucades, la seva relació comença a aprofundir-se cada vegada més. En Gus havia guardat el desig que la fundació 'The Genies' dona als nens amb càncer i decideix fer-lo servir per viatjar amb Hazel a Holanda per conèixer al solitari autor d'Una Aflicció Imperial. Ella està molt feliç pel viatge, però també decideix que no vol que ella i Gus siguin "més que amics", potser per minimitzar el dolor que la seva mort eventual podria causar-li.

Referències

[modifica]
  1. Stephan Lee. «The Fault in Our Stars». Entertainment Weekly, 11-01-2012. Arxivat de l'original el 2013-10-12. [Consulta: 29 gener 2012].
  2. Lev Grossman. «Top 10 Libros Ficción 2012» (en anglès). Time Entertainment, 04-12-2012. [Consulta: 27 febrer 2014].
  3. «Fox 2000 Options 'The Fault in Our Stars' by John Green». Media Bistro. [Consulta: 1r febrer 2012].
  4. «The Fault in Our Stars Movie Lands Director». The Hollywood Reporter.