Hawkgirl

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: Noia Falcó)
Infotaula personatgeHawkgirl
Tipuspersonatge humà de ficció Modifica el valor a Wikidata
Nom realShiera Hall
Creat perGardner Fox (guió) i Dennis Neville
Interpretat perSahar Biniaz i Ciara Renée Modifica el valor a Wikidata
Context
Present a l'obraSmallville, Justice League, The All-New Super Friends Hour, Super Friends (en) Tradueix, Justice League Unlimited, Static Shock, DC Super Hero Girls, The Flash, Arrow, Legends of Tomorrow i Young Justice Modifica el valor a Wikidata
Universunivers DC Modifica el valor a Wikidata
EditorialDC Comics
Dades
Alter egoShiera Sanders Hall

Shayera Hol

Kendra Saunders
Ocupacióarqueòleg i superheroi Modifica el valor a Wikidata
Altres
HabilitatsForça, velocitat i resistència, sobrehumanes. Pot volar i curar-se amb rapidesa.
Membre deSocietat de la Justícia d'Amèrica, All-Star Squadron, Lliga de la Justícia, Birds of Prey, Black Lantern Corps, Blackhawk (en) Tradueix i Legends (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Part deLa lliga de la Justícia
Més informació
Lloc web oficialdccomics.com… Modifica el valor a Wikidata

Hawkgirl, és un personatge de ficció de còmic de l'univers DC. Aquest personatge no ha estat publicat en català, però la traducció del seu nom seria "Noia Falcó". La seva primera aparició va ser a la tercera història de Flash Comics número 1, publicat el 20 de novembre de 1939, amb data de portada de gener del 1940.[1] Hawkgirl va néixer a l'antic Egipte i va ser maleïda per un sacerdot, que la va condemnar a renéixer cada vegada que es morís, fins a arribar a l'època actual.

Biografia de ficció[modifica]

Hawkgirl va néixer a l'antic Egipte, el sacerdot anomenat Hath-Seth, la va condemnar a renéixer, una vegada i una altra, al llarg de tota l'eternitat. Les diferents reencarnacions que ha viscut les ha dedicat a combatre la injustícia emprant la seva arma preferida: la llança. No s'adona dels nombrosos perills als quals s'ha hagut d'enfrontar, ja que per a ella el més important és fer justícia. L'amor de la seva vida és l'Hawkman. Aquest és un príncep guerrer, que com ella, també torna a renéixer quan es mor. Tots dos s'acaben trobant en les diferents vides, s'enamoren, i combaten junts el mal amb les armes del passat.

La seva mare, la Reina Khea, va intentar amb la complicitat del sacerdot Hath-Seth, destruir-los i fer-los presoners per sempre al Món Falcó [2] però gràcies al seu cinturó d'un preuat metall Nth del planeta Thangar,[2] l'Hawkgirl té una força, una resistència i una velocitat sobrehumanes que eviten que això passi. Aquest cinturó posseeix unes propietats poderoses i misterioses, i també li dona la capacitat de volar i de curar les seves ferides de manera molt ràpida.

Personatges secundaris[modifica]

La relació dels personatges secundaris és la següent:

  • Hawkman, és la parella de la Hawkgirl.
  • La Reina Khea, és la mare de la Hawkgirl, és una reina malvada, que regna al Món Falcó. En aquesta dimensió els habitants són uns éssers molt perillosos que es caracteritzen pel fet d'ésser meitat homes i meitat bèsties.
  • Hath-Seth, és el sacerdot que la condemna a renéixer una vegada i una altra.
  • El lladre Ombra és un enemic.
  • El Cavaller Fantasma és un enemic.

Referències[modifica]

  1. «Flash Comics #1» (en anglès). Grand Comics Database. [Consulta: 28 desembre 2019].
  2. 2,0 2,1 T. Snider, Brandon. DC Comics: La guía definitiva de personajes. TimunMas, Octubre 2013 Pag 252 a 255. ISBN 978-8448008932.  (castellà)

Enllaços externs[modifica]