Nou arròs per l'Àfrica

De Viquipèdia
Salta a: navegació, cerca

El Nou Arròs per l'Àfrica ("NERICA") és un cultivar d'arròs obtingut per hibridació entre dues espècies del gènere Oryza: Oryza sativa (arròs comú) i Oryza glaberrima (arròs africà). Va ser desenvolupat per l'Associació pel desenvolupament de l'arròs a l'Àfrica occidental (West Africa Rice Development Association) (WARDA) que cercava millorar el rendiment de l'arròs africà. Unes 240 milions de persones a l'Àfrica occidental depenen de l'arròs com a font principal d'energia aliemtícia i d eproteïnes en la seva dieta. Lamajoria d'aquest arròs és importat i l'autosuficiència en la producció d'arròs milloraria la seguretat alimentària i ajudaria a desenvolupar Àfrica.

La nova varietat d'arròs ha estat distribuïda i sembrada en 200.000 hectàrees en els darrers cinc anys a diversos països com Guinea, Nigèria, Costa d'Ivori, i Uganda.[1]

L'arròs africà és més rústic que l'arròs comú asiàtic però té emnys rendiment

Aquest arròs híbrid presenta un augment de grans d'arròs per espiga (de 100 a 400 grans) i el rendiment passa de 1000 kg per hectàrea a 2.500 kg per ha arribant a 5.000 kg ha si es fa ús dels fertilitzants. També és més rústic que l'arròs comú asiàtic.

Notes[modifica]

Referències[modifica]

  • Dingkuhn, M., Jones, M. P., Johnson, D. E. & Sow, A. 1998. Growth and yield potential of Oryza sativa and O. glaberrima upland rice cultivars and their interspecific progenies. Field Crops Research 57: 57-69.

Enllaços externs[modifica]