Nova Frontera

De Viquipèdia
Salta a: navegació, cerca

El terme Nova Frontera (New Frontier en anglès) va ser utilitzat pel futur president dels Estats Units, el demòcrata John Fitzgerald Kennedy en un discurs d'acceptació de la investidura a la Convenció del Partit Demòcrata, el 15 de juliol de 1960 al Los Angeles Memorial Coliseum.

Estem a la vora d'una nova frontera, la frontera de les esperances no complertes i els somnis, una frontera de possibilitats desconegudes fins ara i creences en perill. Més enllà d'aquesta frontera hi ha àrees inexplorades de la ciència i l'espai, problemes no resolts de la pau i la guerra, problemes no conquerits de la ignorància i el prejudici, preguntes sense resposta de la pobresa i excedents.[1]

Partint del programa de Kennedy, cal estimular l'economia, fornir una ajuda internacional, fornir amb més mitjans a la defensa nacional, desenvolupar la NASA i lluitar contra la segregació de la gent negra.

Entre les mesures promeses, segons aquesta Nova Frontera i preses en el curs del seu mandat figuren: el Cos de la Pau, l'Aliança per al Progrés, el Tractat de prohibició parcial de proves nuclears i el Programa Apollo

La política de la Nova Frontera s'insereix en el progressisme, a fi i efecte d'evitar que el país es trobés en una situació d'aïllacionisme.

Referències[modifica]

  1. Michael E. Eidenmuller. «John F. Kennedy - 1960 Democratic National convention Address». American Rhetoric, 15-07-1960. [Consulta: 23 febrer 2012].