Nuevas Generaciones del Partido Popular

De Viquipèdia
Jump to navigation Jump to search
Infotaula d'organitzacióNuevas Generaciones del Partido Popular
Dades bàsiques
Tipus entitat organització política juvenil
Ideologia centredreta
Història
Predecessor Nuevas Generaciones de Alianza Popular
Fundació 20 gener 1989
Organització i govern
Seu central 
Afiliacions Partit Popular

Web Lloc web oficial
Modifica dades a Wikidata

Nuevas Generaciones del Partido Popular és l'organització juvenil del Partit Popular espanyol. El seu àmbit d'actuació és tota Espanya, existint estructures en totes les comunitats i ciutats autònomes, províncies i illes. Té també estructures en altres països com NNGG de Bèlgica, Argentina, Uruguai, etc. Comparteix els postulats ideològics del Partit Popular (en terminologia del propi partit centre reformista.

La seva missió primordial és promoure la participació dels joves en la vida política a través del partit, defensant i impulsant els seus valors i principis, i contribuint al desenvolupament de l'article 48 de la Constitució Espanyola.[1] Compta amb al voltant de 65.000 afiliats arreu d'Espanya, el que es traduïx en el 65% dels joves que militen en política.[2]

En els seus començaments, l'edat per a formar part de l'organització estava compresa entre 18 i 28 anys, encara que posteriorment es va ampliar a l'interval de 16 a 28 anys. El Partit Popular establix que els afiliats menors d'edat només són membres de les NNGG mentre que els majors de 18 ho són també d'aquell. Una vegada arribat al límit d'edat, si no s'ocupa cap càrrec dintre d'alguna estructura local, provincial, autonòmica o nacional de l'organització, els afiliats passaran directament al partit pròpiament dit.

Història[modifica]

Noves Generacions va néixer, com a Noves Generacions d'Aliança Popular en 1977 (AP havia nascut el 1976). Promogudes pel llavors Secretari d'Organització d'Aliança Popular, Jorge Verstrynge, la seva impulsora va ser Loyola de Palacio. Va ser el mateix Verstrynge qui va escollir aquest nom enfront de Manuel Fraga que preferia Joventuts d'Aliança Popular. Per al politòleg aquest nom recordava molt a les Joventuts d'Acció Popular (JAP) de la Segona República, de tendència autoritària. Va escollir aquest nom basant-se en una organització juvenil francesa gaullista. La seva primera Assemblea Nacional es va celebrar els dies 17 i 18 d'abril d'aquest any, sent escollida Loyola de Palacio primera Secretària General. A partir del II Congrés, tots els màxims dirigents de l'organització van passar a denominar-se Presidents Nacionals.

Durant el XII Congrés Nacional, celebrat a Toledo al setembre de 2006, es va homenatjar a Loyola de Palacio nomenant-la estatutàriament com Secretària General Fundadora de NNGG. En 1989, amb la refundació d'Aliança Popular i la seva transformació en l'actual Partit Popular, les joventuts també es refundaren adoptant el nom de Noves Generacions del Partit Popular.

Dirigents de Noves Generacions[modifica]

 • Loyola de Palacio
 • Alejandro Martín Carrero
 • Antonio Martín Beaumont
 • Gonzalo Robles Orozco
 • Rafael Hernando Fraile
 • Tomás Burgos Gallego
 • Pedro Calvo Poch
 • Juan Manuel Moreno Bonilla
 • Carmen Fúnez de Gregorio
 • Ignacio Uriarte Ayala

El 13 de juliol de 1997 seria assassinat per ETA el membre de Noves Generacions Miguel Ángel Blanco Garrido, regidor de la localitat biscaïna d'Ermua.

Finalitats de NNGG[modifica]

D'acord amb els seus estatuts i ponència política, les finalitats de Noves Generacions són les següents:

 1. Promoure com valors fonamentals en els joves espanyols la Llibertat, la defensa dels Drets Humans i la Democràcia, així com el respecte i la tolerància a totes les ideologies democràtiques.
 2. Fomentar la participació dels joves al servei d'una societat democràtica dintre de l'Ordenament Constitucional.
 3. Difondre i defensar el projecte polític que representa el Partit Popular.
 4. Articular i canalitzar la política en matèria de joventut del Partit.
 5. Mitjançant un programa de formació contínua, proveir la incorporació al Partit Popular de joves amb vocació.
 6. Promoure la plena participació dels joves en les tasques del Partit Popular i en les institucions representatives de l'administració.
 7. Formular programes d'actuació al servei de la societat espanyola en la millora de les seves condicions de vida i en nom del seu progrés, perquè siguin assumits i defensats pel partit Popular.
 8. Ordenar la seva activitat en la defensa de la identitat d'Espanya i de les seves Comunitats Autònomes, inspirada en el principi de solidaritat entre elles, com a garantia i reconeixement de la seva unitat i caràcter plural.
 9. Revitalitzar la confiança dels ciutadans, especialment els joves, en les institucions i en els partits polítics, com a instruments necessaris de progrés per a augmentar les oportunitats i el nivell de benestar dels espanyols.
 10. Contribuir al desenvolupament del patrimoni comunitari entre els joves espanyols, i treballar en la difusió i defensa de l'acció i posició internacional del Partit Popular, especialment respecte a les relacions europees, transatlàntiques i iberoamericanes.
 11. Fomentar la participació social de NNGG augmentant la seva presència en diferents àmbits i organitzacions com eines per a articular actuacions específiques i promoure la seva acció política.

Organització territorial[modifica]

NNGG compta amb una organització descentralitzada. Els seus òrgans són de caràcter nacional, autonòmic, provincial o insular i local; i, on cal, existeixen unitats d'acció comarcals o organitzacions de districte (com en la ciutat de Madrid) i barri. Se'ls reconeix plena autonomia per a l'exercici de les competències estatutàries, sense perjudici dels necessaris principis d'organització i jerarquia que assegurin la seva unitat, coordinació i eficàcia.

Organització interna[modifica]

Noves Generacions és dirigit per òrgans electes propis a nivell nacional, autonòmic, provincial o insular i local o de districte. D'acord amb els Estatuts Nacionals, es regeixen per principis democràtics. Els òrgans i càrrecs dels àmbits territorials superiors prevalen jeràrquicament sobre els dels àmbits territorials inferiors, sense perjudici de les competències pròpies de cadascun en els seus respectius nivells d'actuació ni de la jerarquia pròpia de cada estructura territorial (segons l'article 6). El govern de les organitzacions territorials de NNGG es vertebra internament mitjançant òrgans col·legiats (Congressos, Juntes Directives i Comitès Executius), unipersonals (President i Secretari General), consultius (Convenció Nacional) i especialitzats (Comitè Nacional de Drets i Garanties), segons l'article 22.

El màxim òrgan de Noves Generacions és el Congrés Nacional, en el qual són escollits democràticament el President Nacional, la Junta Directiva i Comitè Executiu Nacional. D'acord amb l'article 26.1 dels Estatuts Nacionals, els Congressos se celebren normalment cada 3 anys. A més els Congressos aproven els estatuts i les ponències per a l'elaboració dels textos que guiaran l'acció política de Noves Generacions fins al següent Congrés. En el XII Congrés Nacional, celebrat a Toledo al setembre de 2006, es van elaborar els actuals Estatuts Nacionals i es va aprovar la ponència política ('Passió per la Política'), així com textos sectorials en matèria d'educació i llibertats.

Actual mandat[modifica]

L'actual president nacional de Noves Generacions és Nacho Uriarte, que va ser escollit amb un 73,78% dels vots en substitució de l'anterior presidenta Mª Carmen Funez (sent l'únic candidat) en el XII Congrés Nacional de NNGG. Aquest congrés va suposar, d'acord amb la reforma dels seus estatuts i la seva ponència ideològica, un viratge cap a posicions més liberals allunyant-se de les postures democristianes, eliminant dels seus estatuts les referències a l'humanisme cristià. La Direcció nacional està formada pel president nacional, Nacho Uriarte, el secretari general, Ángel González, els coordinadors generals, Aejo Miranda de Larra i Paula Gómez-Angulo i quatre sotssecretaris generals: Gonzalo Mora do Campo, César Sánchez, Antonio González Teruel i Tomás Cabezón.

Per a la direcció de cada àrea van ser escollits set secretaris executius: Claudia Alonso (Organització), Pablo Álvarez Pichel (Educació), Alexis Robles (Formació), Beatriz Rodríguez (Política Social), Óscar Fidalgo (Acció Política), Víctor Manuel Martínez (Institucional) i Paula Gómez de la Bárcena (Internacional). Els actuals presidents autonòmics de Noves Generacions són: Juan Parejo Fernández (Extremadura), Jesús Rodríguez Camaño (Castella-la Manxa), Verónica Marcos (Comunitat Valenciana), Gerardo Antuña (Astúries), Jesús García (Melilla), Yolanda Bel (Ceuta), Llorenç Galmés (Illes Balears), Alfonso García (Castella i Lleó), Pedro Navarro (Aragó), Diego Movellán (Cantàbria), Miguel Ángel Fernández (Euskadi), Jaime Hernández (Canàries), Pablo Casado (Comunitat de Madrid), José Antonio Coto (Catalunya), Víctor Manuel Martínez (Regió de Múrcia), Patricia Navarro (Andalusia), i María Seoane (Galícia).

Referències[modifica]

 1. Article 48 de la Constitució Espanyola:
  « Els poders públics promouran les condicions per a la participació lliure i eficaç de la joventut en el desenvolupament polític, social, econòmic i cultural. »
 2. Cadena Ser 15-10-2006

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Nuevas Generaciones del Partido Popular Modifica l'enllaç a Wikidata