Nunciatura apostòlica a França

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: Nunci apostòlic a França)
La seu de la Nunciatura Apostòlica a França

La nunciatura apostòlica a França és la representació diplomàtica permanent de la Santa Seu a França. La seu es troba a París. La nunciatura és dirigida per un diplomàtic, anomenat nunci apostòlic a França, que té el rang de nunci, segons l'article 14 de la Convenció de Viena del 1961.

Història[modifica]

L'origen de la nunciatura apostòlica a França és remunta a temps remots.

Molts personatges rellevants de la Cúria Pontifícia en el transcurs dels segles han prestat servei com a nuncis apostòlics a França, en particular durant el segle xvii, en l'època de l'esplendor de la cort de Lluís XIV, a causa de la potència de França i de la política eclesiàstica adoptada pels sobirans francesos.

Amb el final del segle xviii i del xix, i novament a inicis del segle xx, les relacions entre França i la Santa Seu perillaren per motiu de les tendències laïcistes i anticlericals condemnades entre d'altres pel Papa Pius X.

Després de la I Guerra Mundial les relacions entre els dos estats es tranquil·litzaren, millorant notablement amb la presidència de Charles de Gaulle. Durant la Segona Guerra Mundial, a causa de l'antisemitisme promogut pel Govern de Vichy, molts bisbes es van oposar al manteniment de relacions diplomàtiques amb el govern francès.

Llista dels nuncis apostòlics[modifica]

Segle XV[modifica]

Segle XVI[modifica]

Segle xvii[modifica]

Segle xviii[modifica]

Segle xix[modifica]

Segle XX[modifica]

Segle XXI[modifica]

Fonts[modifica]

Vegeu també[modifica]