Nyayik Sansar

De Viquipèdia
Salta a: navegació, cerca
Infotaula d'organitzacióNyayik Sansar
न्यायिक संसार
Dades bàsiques
Tipus entitat organització
Organització i govern
Seu central 
Modifica dades a Wikidata

Nyayik Sansar és una organització no governamental sense ànim de lucre nepalesa, fou establerta en 2009 amb la creença de que treballar col·lectivament pot enfortir i millorar les comunitats més desfavorides i marginades socialment. L'ONG està registrada a Katmandú i està afiliada al consell de benestar social. Des de la seva creació, Nyayik Sansar treballa en col·laboració amb l'organització no governamental israeliana Tevel B'Tzedek.

Nyayik Sansar treballa cap a una societat justa, on les persones són apoderades; socialment, econòmicament, políticament, culturalment i legalment. L'organització fa èmfasi en un enfocament holístic per al desenvolupament de la comunitat i, per tant, es centra en tots els principals problemes i desafiaments als que s'enfronten les comunitats a on l'ONG treballa. Els seus programes es centren en la formació pel desenvolupament de les habilitats, la formació per al desenvolupament de les capacitats, el treball en equip, la conscienciació, la sensibilització i el canvi de comportament. Els principals beneficiaris de l'ONG, són les comunitats ètniques marginades i els grups de les castes més desfavorides.

L'organització vol crear una societat pacífica, inclusiva i harmoniosa, plena d'oportunitats en la qual totes les persones siguin tractades per igual, independentment de la seva casta, gènere o estatus socioeconòmic, i visquin la seva vida amb dignitat. La seva missió és empoderar als agricultors, les dones, els joves i els nens de comunitats desfavorides per garantir la justícia social mitjançant l'augment de les oportunitats i el sentit de pertinença i compromís amb les seves respectives comunitats. El seu objectiu és crear un entorn favorable on les comunitats socialment excloses poden gaudir dels seus drets.

L'ONG ha intervingut directament en les comunitats rurals i en els barris marginals de la ciutat, durant un període d'entre 3 i 5 anys. Durant aquest temps el personal va viure en la comunitat les 24 hores del dia, els 7 dies de la setmana, i va desenvolupar uns forts lligams amb la comunitat. Al començament, el personal de l'organització va dirigir ​​els grups de dones i de joves, així com els projectes comunitaris com ara els sanitaris de biogàs. Tanmateix, tan aviat com els grups van estar ben establerts, els membres de l'organització van començar a capacitar als membres de la comunitat local per dirigir l'activitat. D'aquesta manera, el desenvolupament de l'activitat podrà ser realitzat pels líders comunitaris locals, quan el personal de l'ONG estrangera abandoni el país, després del període d'intervenció directa, tot i que el personal estranger continuarà supervisant a l'ONG local durant molts anys.

La intervenció agrícola es basa en la mateixa idea. Al principi, els experts en agricultura van dur a terme les sessions de capacitació en una granja de demostració que van obrir a les àrees a on estaven. Després d'introduir els conceptes i els mètodes bàsics, els experts de l'ONG van assessorar als agricultors per dur a terme la implementació de les tècniques agrícoles en les seves pròpies comunitats rurals.[1]

Referències[modifica]