Objecte

De Viquipèdia
(S'ha redirigit des de: Objecte (filosofia))
Jump to navigation Jump to search
Per a altres significats, vegeu «Objecte (desambiguació)».

Un objecte és un ens limitat amb una funció precisa i que pot definir-se mitjançant les relacions externes amb el seu medi. Té dimensions precises i és construït per matèria potencialment perceptible a la vegada pels sentits del tacte i de la vista. Pel que fa a l'origen, generalment s'associa a la fabricació humana. En general, no s'anomena "objecte" a entitats o organismes amb vida.

Per extensió, un objecte pot ser qualsevol representació realitzada per mitjà d'un medi artificial. No es consideren objectes, per exemple, una muntanya, que no té una funció específica, ni tampoc l’aigua del mar, que no té un límit definit, ni l'olor d'una flor, no perceptible pel tacte ni la vista.

L'Organització Internacional de Normalització (ISO) té un punt de vista més general, de fet és el més general possible, sobre el concepte d'objecte. En la norma ISO 10178-1, un objecte es defineix com allò que es pot percebre o dissenyar. Seguint aquesta definició, els objectes poden ser imaginaris (per exemple el déu Zeus, el país anomenat Xauxa) o reals, que al seu torn poden ser materials (com una persona o una pedra) o immaterials (com l'electromagnetisme o l'amor).

Bibliografia[modifica]

  • ISO 1087-1:2000, Terminology work — Vocabulary — Part 1: Theory and application. (anglès)

Vegeu també[modifica]

Vegeu Objecte en el Viccionari, el diccionari lliure.