Oleg Kaixin

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: Oleg Kashin)
Infotaula de personaOleg Kaixin

Kaixin a la Biblioteca de Sant Petersburg, el 2014 Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement(ru) Олег Владимирович Кашин Modifica el valor a Wikidata
17 juny 1980 Modifica el valor a Wikidata (43 anys)
Kaliningrad (Rússia) Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
FormacióBaltic Fishing Fleet State Academy (en) Tradueix (–2003) Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupacióperiodista, presentador, prosista, escriptor, presentador de televisió Modifica el valor a Wikidata
OcupadorKomsomólskaia Pravda (–2021) Modifica el valor a Wikidata
PartitConsell de Coordinació de l'Oposició Russa Modifica el valor a Wikidata
Membre de
Premis

Lloc webkashin.guru Modifica el valor a Wikidata
IMDB: nm3427747 TMDB.org: 1377307
Facebook: oleg.kashin Twitter (X): KSHN Instagram: kshn Telegram: kashinguru Youtube: UC7GcUuO8Z8OBWvJLtQ4d3Sw Musicbrainz: de05763d-5f20-4c1f-aa5f-926cb5ed2bfa Modifica el valor a Wikidata

Oleg Kaixin (rus: Олег Владимирович Кашин) (Kaliningrad, 17 de juny de 1980) Oleg Vladímirovitx Kaixin és un periodista i activista rus conegut pels seus articles polítics. El 2010 va ser víctima d'un atac violent que va aixecar protestes, la cobertura dels mitjans internacionals i una resposta del president de Rússia.

Biografia[modifica]

El 2001 Kaixin es va graduar a l'Acadèmia de Flota Pesquera de l'Estat Bàltic amb una carrera de navegació marítima. Mentre estudiava, va ser redactor del Komsomólskaia Pravda a Kaliningrad on va expressar els seus punts de vista més aviat espinosos. Es va especialitzar en entrevistes exclusives i reportatges especials per a aquest diari fins a l'any 2003, quan es va traslladar a Moscou i va començar a treballar com a periodista per Komsomólskaia Pravda a Moscou.[1] Després de deixar el diari, es va convertir en redactor de Kommersanti va esdevenir el periodista rus de referència cobrint els moviments polítics juvenils, des del Partit Nacional Bolxevic a Naixi. Va deixar Kommersant el juny de 2005, insatisfet amb la destitució del director general Andrei Vassiliev.[1] Després de sortir de Kommersant, va treballar per a diversos mitjans, incloent-hi Russian Magazine, Big City, Limonka, Izvéstia, Your Day, Globalrus, Re:action, Ekspert i Vzgliad a Moscou. Kaixin va cobrir una sèrie d'esdeveniments de força major, com la mort d'Aslan Maskhàdov, la destrucció de les gallines infectades amb la grip aviària a l'óblast de Novossibirsk i l'enterrament dels equips de rescat morts durant la presa d'ostatges de Beslan. Va ser pres per miliciants i colpejat diverses vegades, sense deixar de complir els seus deures de periodistes

El 2007 es va convertir en un redactor habitual i en editor adjunt de la revista Russian Life.[2][3] El 2009, va tornar a Kommersant com a corresponsal especial.

El 6 de novembre de 2010, Kaixin va ser agredit per desconeguts prop de casa seva a Moscou.[4] Va ser hospitalitzat amb diverses fractures. La policia va tractar l'atac com un intent d'assassinat.[5] El president Medvédev va dir que els assaltants havien de ser "trobats i castigats".[5] Abans de l'atac, Kaixin havia estat cobrint la proposta de construir una autopista a través del bosc de Khimki, prop de Moscou.[5] Els seus reportatges sobre moviments polítics juvenils i protestes polítiques també havien provocat respostes agressives de molts grups favorables amb el Kremlin, incloent-hi la Jove Guàrdia de Rússia Unida, unes joventuts associades amb el partit polític Rússia Unida, presidit per Vladímir Putin.[6] L'atac va ser un dels temes en el documental Putin's Kiss (2012).

Galeria d'imatges[modifica]

Referències[modifica]

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Oleg Kaixin