Omake

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Omake (御負け? premi, regal suplementari, extra, afegit, suplement) és una paraula japonesa utilitzada per referir-se als extres dels DVD, videojocs o a joguines incloses per la compra d'algun producte.[1][2] A Occident, acostuma a referir-se als extres que venen inclosos en la compra d'anime o manga.

A l'anime i manga[modifica]

A l'anime es refereix a petites animacions al final dels capítols o abans i després dels talls publicitaris, on alguns personatges es comporten de manera còmica, fora del seu paper o donen explicacions sobre l'anime, és molt comú en aquests casos que es trenqui la quarta paret. També es coneixen com a Omake als extra dels DVD com entrevistes amb els actors de veu, escenes de com s'ha produït l'animació, o petites OVAs amb els personatges, en alguns casos en estil Chibi.

En el cas del manga, es refereix a petites imatges, 4-Koma, fitxes amb informació sobre els personatges o les seves armes, comentaris de l'autor o capítols especials al final del Tankōbon o inserides entre els capítols quan es publiquen en aquest mateix.[3]

Referències[modifica]

  1. «Diccionario Japones-Español». [Consulta: 13 novembre 2007].
  2. «Definición en la enciclopedia de la página Animenewsnetwork» (en anglès). [Consulta: 13 novembre 2007].
  3. «Tendencias comunes en el manga» (en anglès). Arxivat de l'original el 2008-01-06. [Consulta: 13 novembre 2007].