Onox

De Viquipèdia
Salta a: navegació, cerca
Infotaula personatgeOnox
Onox.jpg
Onox, el malvat antagonista de Oracle of Seasons
Tipus personatge fictici
Context
Present a l'obra The Legend of Zelda
Primera aparició The Legend of Zelda: Oracle of Seasons (2003)
Dades personals
Sexe Home
Residència Holodrum, Onox's Castle
Modifica dades a Wikidata

Onox (ゴルゴン, Gorgon en la versió japonesa), és el principal antagonista de The Legend of Zelda: Oracle of Seasons, així com de la sèrie Oracle, de la franquícia The Legend of Zelda, de la companyia Nintendo. Al videojoc és anomenat freqüentment com el General of Darkness (en català, General de les Tenebres) títol militar que tindria per demostrar que ell és un dels generals de l'exèrcit de Ganon, el malvat antagonista principal de la sèrie. És un dels principals autors de les desgràcies succeïdes al videojoc i en la resurrecció del malvat Ganon, el despietat King of Evil.

Posseeix un aspecte similar als Iron Knuckle de The Legend of Zelda: Ocarina of Time i Majora's Mask, i també té una certa semblança amb l'antagonista Zant, de The Legend of Zelda: Twilight Princess, per l'aspecte de la seva armadura i del seu casc. També té un aspecte semblant als enemics Darknut, uns poderoses guerrers amb armadura, molt semblant a la d'Onox, que a diferència d'aquest utilitzen espasa o maça.

Poc se sap d'Onox i del seu passat misteriós abans dels fets del joc, i de com se situa aquest personatge a la llegenda d'Hyrule de The Legend of Zelda (en aquest cas l'acció i el rol del malvat antagonista és la dimensió d'Holodrum, ja que és on habità el malvat general). Onox habita al seu castell fosc, Onox's Castle, una fortalesa maleïda i malèfica.

Història[modifica]

El malvat Onox, el General of Darkness, per ordre de les Sorceress Sisters Twinrova, segrestà Din, l’Oracle of Seasons, i utilitzà el seu poder per modelar el temps, implantant el caos a les belles terres d'Holodrum, una dimensió totalment paral·lela d’Hyrule. Enterrà el Temple of Seasons (on es trobà el Road of Seasons) sota el món subterrani de Subrosia, i amaga les Divinities per tot Holodrum perquè ningú impedís el seu fred govern sobre la dimensió.

Més tard del joc es revela que les malvades intencions d'Onox de sumir Holodrum en la desesperació total es veu infringida per Twinrova, Onox només era un peó per fer ressuscitar Ganon i distreure Link perquè aquest no li impedís la resurrecció del King of Evil. Així es veu que Onox no tenia l'anhel principal de conquerir Holodrum per ell, sinó conquerir-lo perquè després el malvat Ganon tingués un control d'aquesta dimensió. Així, Onox només era un titella més.

Link viatjà a Holodrum, per obra de la Triforce del Coratge, i trobà el Maku Tree, l'únic que podia crear les Essences of Nature, per penetrar a l'Onox Castle, i rescatar Din. Així, Link recorre tota Holodrum, recuperà totes les Essences, i l'arbre va poder crear la llavor. Amb la llavor aconseguida, Link, va poder penetrar al Castell del malvat i reptà el malvat General of Darkness. El derrotà en duel, en queèaquest utilitzà la seva Bola de Cadena amb Punxes (fins i tot utilitzà Din d'escut), i Onox revela la seva veritable forma: el Dark Dragon (Drac Fosc).

Després d'un gran combat, que es recordara per segles i segles en la història de Hyrule i Holodrum, en què Link derrotà el poder del foc del gegantí drac, Link derrotà definitivament el malvat Onox, i aquest morí definitivament (alguns afirmen que va ser tancat a l'Evil Realm, però res ha sigut especificat per Nintendo). Encara que fos destruït, Twinrova va poder de les Essences of Nature que arravatà Onox a Din, per poder encendre la Flame of Destruction, i poder ressuscitar Ganon. Així, Onox només fou un titella sota les mans del malvat King of Evil.

Indicis i possibles passats[modifica]

Poc se sap de la història d'Onox i del seu passat. Onox afirma al final del joc de Oracle of Seasons que va ser alliberat del Dark Realm (Dark World o Evil Realm) per Twinrova. Onox podria ser llavors un dels seguidors de Ganon que varen ser empresonats al Dark World. Però aquesta teoria queda totalment descartada, ja que a part que res ha sigut desvetllat per Nintendo, si Onox hagués sigut des de sempre al Dark World, el més possible és que hagués intentat ajudar Ganon i Agahnim en els fets de A Link to the Past contra el Hero of Light. El més probable és que Onox fos un poderós criminal atrapat per la justícia i tancat a l'Evil Realm per la seva condemna. També hagués pogut ser un Iron Knuckle transformat per Twinrova.

Però, com deia abans, res ha sigut especificat per Nintendo, i no se sap res del passat del personatge. En algun moment abans de la història de la sèrie Oracle, Onox fou alliberat de l'Evil Realm per Twinrova en el seu pla de ressuscitar Ganon. Onox fou enganyat per Twinrova, i per ander, Ganon, per seu[Cal aclariment] un dels sacrificis en la resurrecció del King of Evil. Així Onox, fou enganyat per les bruixes, i seria sotmès a la seva mort espantosa junt amb Veran. Onox mai no havia previst aquesta traïció per part del seu amo.

Semblances[modifica]

Iron Knuckle[modifica]

Iron Knuckle.
Article principal: Iron Knuckle

Onox compartia una semblaça particular amb els Iron Knuckle. Només el casc i l'arma d'Onox era el que el diferenciava. Possiblement Onox, per ocultar la seva veritable forma de Drac Obscur (Dark Dragon), va adoptar la forma i semblança d'un Iron Knuckle. O potser aquest en principi va ser un Iron Knuckle transformat en un malvat i poderós ésser pel poder de la Twinrova (cal recordar que Twinrova va introduir Nabooru en una armadura de Iron Knuckle, i que aquesta tenia la forma descomunal d'aquests). Però aquestes teories del General Onox no han estat confirmades ni cap fanàtic de The Legend of Zelda li ha donat certa importància.

Darknut[modifica]

Article principal: Darknut

Onox té una aparença similar als altres enemics de la franquícia amb armadura: els Darknut. Els Iron Knuckle i els Darknuts són cavallers amb una forta armadura i una poderosa arma. Són similars en altres aspectes com la tàctica de combat. Però vet aquí les diferències. Els Darknuts acostumen a ser humans o criatures dintre d'una armadura, mentre que els Onox no se sap què són en realitat. Altres diferències són que mentre l'Onox lluita (en la primera forma) amb una bola amb cadena amb punxes, mentre que els Darknut lluiten amb espasa i escut i llances, entre altres.