Optometria

De Viquipèdia

L'optometria és la ciència del camp de les ciències de la salut que estudia i mesura el grau refractiu d'un ull o estructura ocular mitjançant tècniques com l'esquiascopia o retinoscopia. També avalua l'estat de la visió binocular del pacient.

Professió optometrista[modifica]

A Espanya, un optometrista o òptic optometrista és un professional de la salut que ha estudiat la diplomatura d'Òptica i Optometria (més de 180 crèdits repartits en tres cursos). Està format per a determinar l'estat visual i la valoració funcional dels components refractius oculars, sensorials, motors i perceptuals del sistema visual, estant capacitat per a tractar, prescriure i dispensar en aquelles condicions visuals que així ho requerisquen.

Paper a la societat[modifica]

Normalment el diplomat en Òptica i Optometria exerceix la seua professió en un establiment d'òptica i sovint autònomament. L'optometrista se n'ocupa, juntament amb l'oftalmòleg, de la salut ocular i de la visió. També se n'ocupa de la indústria òptica, oftàlmica, d'instrumentació visual y farmacològica, la docència als cicles de Formació Professional i en l'Ensenyament Secundari Obligatori (assignatura d'Imatge i So) així com la docència universitària (àrea de coneixement d'òptica).

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Optometria