Orange (programari)

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Orange
Modifica el valor a Wikidata
Modifica el valor a Wikidata
Tipusprogramari lliure Modifica el valor a Wikidata
Versió estable
3.36.2 (31 octubre 2023) Modifica el valor a Wikidata
LlicènciaGNU GPL 3.0 o posterior Modifica el valor a Wikidata
Característiques tècniques
Sistema operatiumacOS, Microsoft Windows i Linux Modifica el valor a Wikidata
Escrit enPython, Cython, C i C++ Modifica el valor a Wikidata
Biblioteca
d'interfície d'usuari
Qt Modifica el valor a Wikidata
Equip
Desenvolupador(s)Universitat de Ljubljana Modifica el valor a Wikidata
Més informació
Lloc weborangedatamining.com (anglès) Modifica el valor a Wikidata
Free Software DirectoryOrange Modifica el valor a Wikidata

Orange és un paquet de programari lliure multiplataforma de mineria de dades i aprenentatge automàtic concebut el 1990 per a la visualització i anàlisi de dades. La capa inferior està escrita en C++, que cobreix les estructures bàsiques de dades i la majoria d'algorismes de preprocessament i modelatge. La capa superior està escrita en Python i inclou els processos que requereixen menys temps. Funciona amb components, anomenats ginys, i permet la interactivitat amb scripts. La llibreria és una caixa d'eines de mineria de dades organitzada jeràrquicament. Els procediments de baix nivell a la part inferior de la jerarquia, com ara el filtratge de dades, l'avaluació de probabilitats i la puntuació de característiques, estan agrupats en algorismes de nivell superior, com l'aprenentatge de l'arbre de classificació.[1][2]

Referències[modifica]

  1. Demšar, Janez; et. al. «Orange: Data Mining Toolbox in Python». Journal of Machine Learning Research, 14, 2013, pàg. 2349-2353.
  2. Ishak, Aulia; Siregar, Khawarita; Aspriyati, Rosnani; Ginting; Afif, Muhammad «Orange Software Usage in Data Mining Classification Method on The Dataset Lenses». IOP Conference Series: Materials Science and Engineering, 2020. DOI: 10.1088/1757-899X/1003/1/012113.