Orde de l'Estel de la Solidaritat Italiana

De Viquipèdia
Jump to navigation Jump to search
Infotaula de premiOrdine della Stella della Solidarietà Italiana
Tipus premi
Premi a Medalla civil
Conté Gran oficial de l'Orde de l'Estel de la Solidaritat Italiana, Comendador de l'Orde de l'Estel de la Solidaritat Italiana i Cavaller de l'Orde de l'Estel de la Solidaritat Italiana
Data 27 de gener de 1947
3 de febrer de 2011
País Itàlia Itàlia
Inici 27 gener 1947

 < Orde Militar d'Itàlia OSSIbis3.png (1947-2001)

Cavaliere OSSI medal BAR.svg (2001-2011)
Orde al Mèrit del Treball
Modifica dades a Wikidata

L'Ordine della Stella della Solidarietà Italiana (Orde de l'Estel de la Solidaritat Italiana) és una condecoració honoraria de la República Italiana.

Historia[modifica]

L'ordre va ser instituïda pel decret 703 de 27 de gener de 1947[1] per mandat del cap provisional de l'Estat, i reformat pel decret legislatiu 812 de 9 de març de 1948, a favor de tots aquells que, siguin italians a l'estranger o estrangers, hagin contribuït especialment a la reconstrucció d'Itàlia després de la Segona Guerra Mundial.

El president de la República Italiana és el representant de l'Orde, assistit per un consell de quatre membres, i encapçalat pel ministre italià d'afers exteriors.

Amb la llei número tretze del 3 de febrer de 2011, l'ordre va ser reformada i reanomenada com a Ordine della Stella d'Itàlia (Orde de l'Estel d'Itàlia).

La condecoració pot obtenir-se mitjançant decret del president de la República Italiana, o a proposta del ministre italià d'Afers exteriors.

Honors[modifica]

L'Orde de l'Estel de la Solidaritat Italiana preveu tres classes:

Ord.StellaSolidarietàItaliana-1°decreto.PNG
Galó (1947-2001)
OSSIbis3.png
Cavaller
OSSIbis2.png
Comanador
OSSIbis1.png
Gran Oficial
Divisa-Stelladellasolitdarietà.png
Galó (2001-2011)
Cavaliere OSSI medal BAR.svg
Cavaller
Commendatore OSSI medal BAR.svg
Comanador
Grande ufficiale OSSI medal BAR.svg
Gran Oficial

L'honorabilitat es pot obtenir mitjançant decret del president de la República, a proposta del ministre d'afers exteriors.

Referències[modifica]

  1. (italià) Fonti normative Stella della Solidarietà Italiana, Decreto del Capo Provvisorio dello Stato 27 gennaio 1947, n. 703.

Enllaços externs[modifica]