Ottavio Di Picolellis

De Viquipèdia
Jump to navigation Jump to search
Infotaula de personaOttavio Di Picolellis
Dades biogràfiques
Naixement 21 març 1861
Nàpols
Mort 12 maig 1928 (67 anys)
Florència
Activitat professional
Ocupació Violoncel·lista
Dades familiars
Pare Giovanni Di Picolellis
Modifica dades a Wikidata

Ottavio Di Picolellis (Nàpols, 21 de març de 1861 - Florència, 12 de maig de 1928), fou un violoncel·lista i compositor italià, era fill de Giovanni i Anna Starace

Va realitzar estudis musicals sota la direcció de G. Giarritiello, professor de violoncel al Conservatori de Música de Nàpols. Després de traslladar-se a la família a Florència, va continuar la pràctica del violoncel amb Sbolci, i al mateix temps va assistir a la facultat d'enginyeria de Pisa. Després de graduar-se, va anar a Bèlgica, on va continuar l'ensenyament musical amb Servais, professor de violoncel al Conservatori de Brussel·les; va estudiar harmonia amb Dupont, composició amb Kufferath i direcció amb Gevaert.

Guanyador d'un primer premi al Conservatori i al Premi d'excel·lència, Ottavio va tenir l'oportunitat d'actuar a Londres com a solista i formacions orquestrals: va formar part del trio d'Ysaÿe i va tocar amb l'Orquestra Filharmònica de Londres. Va fer recorreguts a Alemanya, Estats Units i després a Itàlia, on va tornar a principis dels anys noranta.

Quan es va casar el 1891 amb Alice Fabbri, va establir la seva residència a Florència, on va fundar la Cherubini Symphony Society en 1896, i va fer una llarga activitat com a director. Va ser un animador i prestador d'aquesta associació musical, interessada en la difusió del repertori de música simfònica i de cambra a Florència. Després del tancament de la Societat Simfònica en 1908, Ottavio va intentar fusionar la Societat orquestral florentina de Jefte Sbolci en una sola associació amb l'empresa d'E. Brizzi. Sempre en 1908 va dirigir a Corea de Roma, pels concerts anuals de l'Acadèmia de Santa Cecília, la Simfonia núm. 8 de Beethoven, així com peces de C. M. Weber, G.F. Händel, R. Wagner, P. Cornelius i C. Cui.

Retirat en els anys següents en la vida privada, va crear un cenáculo d'artistes a casa seva, incloent O. Borrani, T. Signorini, S. Lega, G. Abbati, G. Fattori i altres, que es van reunir per discutir art i realitza música de cambra.

Col • leccionista apassionat, va recollir diversos instruments musicals, incloent els seu Ruggieri, i una sèrie de pintures pertanyents a l'escola Macchiaioli. Va ser autor de diverses peces per a violoncel, algunes d'elles publicades a Anglaterra, i dos quartets inèdits, dels quals no hi ha més notícies.

Referències[modifica]

  • www.treccani.it/enciclopedia/de-piccolellis_(Dizionario-Biografic