Out of the Furnace

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de pel·lículaOut of the Furnace
Fitxa
DireccióScott Cooper Modifica el valor a Wikidata
Protagonistes
ProduccióLeonardo DiCaprio, Ryan Kavanaugh, Ridley Scott, Tony Scott i Michael Costigan Modifica el valor a Wikidata
GuióScott Cooper Modifica el valor a Wikidata
MúsicaTindersticks Modifica el valor a Wikidata
FotografiaMasanobu Takayanagi Modifica el valor a Wikidata
MuntatgeDavid Rosenbloom Modifica el valor a Wikidata
ProductoraAppian Way Productions Modifica el valor a Wikidata
DistribuïdorRelativity Media i Netflix Modifica el valor a Wikidata
Dades i xifres
País d'origenEstats Units d'Amèrica Modifica el valor a Wikidata
Estrena2013 Modifica el valor a Wikidata
Durada116 min Modifica el valor a Wikidata
Idioma originalanglès Modifica el valor a Wikidata
Coloren color Modifica el valor a Wikidata
Format2.35:1 Modifica el valor a Wikidata
Descripció
Gènerethriller, drama i cinema de presons Modifica el valor a Wikidata
Temavenjança Modifica el valor a Wikidata
Lloc de la narracióNova Jersey i Pennsilvània Modifica el valor a Wikidata

IMDB: tt1206543 Allocine: 197047 Rottentomatoes: m/out_of_the_furnace Letterboxd: out-of-the-furnace Mojo: outofthefurnace Allmovie: v562459 Metacritic: movie/out-of-the-furnace TMDB.org: 164457
Facebook: outofthefurnace Twitter (X): OutOfTheFurnace Modifica el valor a Wikidata

Out of the Furnace és una pel·lícula nord-americana de 2013, dirigida per Scott Cooper i amb un guió a càrrec de Cooper i Brad Ingelsby. Produïda per Ridley Scott i Leonardo DiCaprio per a Relativity Media, la pel·lícula és protagonitzada per Christian Bale, Casey Affleck, Woody Harrelson, Zoe Saldana, Forest Whitaker, Willem Dafoe i Sam Shepard. La cinta va tenir una estrena limitada als cinemes de Los Angeles i Nova York el 4 de desembre del 2013, seguida per una estrena nacional el 6 de desembre d'aquell mateix any.

Sinopsi[modifica]

Russell Baze (Christian Bale) té un germà menor Rodney (Casey Affleck). Tots dos viuen a Rust Belt, una zona desindustrialitzada que registra l'índex d'atur més alt dels Estats Units. Russell treballa en una fàbrica mentre que el seu germà Rodney no vol seguir la feina familiar i es dedica a les baralles de carrer, les quals aconsegueix per mitjà de John Petty (Willem Dafoe), el qual està fart d'aconseguir baralles a Rodney perquè cada vegada acaba guanyant; aleshores, un dia, arriba a Harlan DeGroat (Woody Harrelson) per donar-los a les seves vides una volta de 180 graus.

Repartiment[modifica]

Producció[modifica]

La pel·lícula va ser produïda per Relativity Media, Appian Way Productions, Red Granite Pictures i Scott Free Productions, amb Jeff Waxman, Tucker Tooley, Brooklyn Weaver, Riza Aziz, Joey McFarland, Joe Gatta, Danny Dimbort i Christian Mercuri com a productors executius.[1] El director Scott Cooper va llegir un article sobre Braddock, Pennsilvània, una ciutat de la indústria siderúrgica en declivi fora de Pittsburgh, i els esforços per revitalitzar-la. Després de la seva visita, Cooper es va inspirar per utilitzar el barri com a teló de fons per a una pel·lícula.[2] Cooper va desenvolupar la història a partir de The Low Dweller, un guió especificat escrit per Brad Ingelsby al qual s'adjuntaven l'actor Leonardo DiCaprio i el director Ridley Scott.[3] Rupert Sanders havia estat adscrit a la direcció el 2009, però va abandonar a causa de conflictes de programació.[4][5] L'estudi va oferir el guió a Cooper, que va reescriure, basant-se en la seva experiència de créixer als Apalatxes i perdre un germà a una edat jove.[6] DiCaprio i Scott es van quedar com a productors de la pel·lícula.[3] La història no té cap relació amb Out of This Furnace, una novel·la històrica de 1941 de Thomas Bell, ambientada a Braddock.[7] The Hollywood Reporter va informar que el pressupost de la pel·lícula era de 22 milions de dòlars.[8]

Referències[modifica]

  1. Wadas, Amy «Moundsville Movie Great for Local Economy». WTRF, 13-04-2012. Arxivat 2 de gener 2018 a Wayback Machine. «Còpia arxivada». Arxivat de l'original el 2018-01-02. [Consulta: 9 gener 2023].
  2. Corsaro, Louis A. «"Out of the Furnace" shoot warm experience for Braddock». Pittsburgh Business Times, 30-11-2012.
  3. 3,0 3,1 Fleming, Mike Jr. «'Crazy Heart's Scott Cooper Takes On 'The Low Dweller' For Relativity Media». , 11-04-2011.
  4. Zeitchik, Steven. «DiCaprio’s ‘Dweller’ near director». The Hollywood Reporter, 06-07-2009.
  5. Jagernauth, Kevin. «Christian Bale To Star In ‘Crazy Heart’ Director Scott Cooper’s ‘Out Of The Furnace’; Robert Duvall Circling, Viggo Mortensen & More Being Sought». IndieWire, 24-02-2012.
  6. Fleming, Mike Jr. «Fleming Q&As 'Out Of The Furnace' Helmer Scott Cooper». , 20-11-2013.
  7. Corsaro, Louis A. «Plot details emerge on 'Out of the Furnace'». Pittsburgh Business Times, 21-06-2013.
  8. McClintock, Pamela «Box Office: 'Frozen' Tops 'Catching Fire'; 'Out of the Furnace' DOA». The Hollywood Reporter, 08-12-2013.