Portada

De Viquipèdia
(S'ha redirigit des de: Pàgina principal)
Salta a: navegació, cerca
Benvinguts a la Viquipèdia, l'enciclopèdia de contingut lliure que tothom pot millorar.

Aquesta edició va començar el 16 de març del 2001 i ja tenim 578.220 articles.

Encara no hi heu col·laborat? Llanceu-vos-hi!

Article del dia
Wikibar.png

Von Richthofen

Manfred Albrecht Freiherr von Richthofen (Breslau, Imperi Alemany, 2 de maig de 1892 – cresta de Morlancourt, prop de Vaux-sur-Somme, França, 21 d'abril de 1918) fou un aviador de combat alemany de la Luftstreitkräfte. És considerat l'as d'asos de la Primera Guerra Mundial; està oficialment acreditat amb 80 victòries.

Heroi dels alemanys i respectat pels seus enemics durant la Primera Guerra Mundial, Manfred von Richthofen era membre d'una família aristocràtica i, per tant, tenia molts familiars de renom. És internacionalment conegut com el Baró Roig.

Quasi 100 anys després que fos abatut, encara avui no se sap exactament qui fou el causant de la seva mort. Diverses teories han aparegut i s'han descartat des de llavors, però encara continua despertant l'interès de diversos investigadors que volen resoldre un dels fets més misteriosos de la Primera Guerra Mundial.

Actualitat
Wikibar.png
Curiositats
Wikibar.png
Curiositats
 Sabíeu que...
 En sabeu la resposta?

Sabíeu que...

  • ...el nom de l'organització armada radical palestina Setembre Negre és una referència luctuosa a un conflicte, iniciat el 1970, en el qual s'enfrontaren fratricidament militants d'organitzacions palestines amb l'exèrcit de Jordània, és a dir, àrabs contra àrabs, i no pas àrabs contra israelians, com era el més habitual?
  • ...els insectes mai no es cansen? Si es poguessin alimentar prou de pressa, el seu sistema respiratori és tan eficient que podrien estar-se movent sense descans.
Efemèrides
Wikibar.png

21 d'abril:

Catedral de Brasília

Dies recents: 20 d'abril19 d'abril18 d'abril

Imatge del dia

Wikibar.png
Altres projectes
Wikibar.png
 Altres llengües
 Projectes germans

Llista completa