Portada

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: Pàgina principal)

Viquipèdia
L'enciclopèdia lliure que tothom pot editar.
739.876 articles
1.685 participants actius

Col·labora-hi

Viquipèdia
L'enciclopèdia lliure que tothom pot editar

Article del dia
Petrus Christus (Baarle-Hertog, ca. 1410/1415 – Bruges, 1472/1473) fou un pintor de l'escola dels primitius flamencs, actiu a Bruges des de 1444. Els temes de la seva obra se situen dins de les obres religioses i profanes. Tot i ser considerat un seguidor de l'estil de Jan van Eyck, no va coincidir amb ell a Bruges, on va arribar després de 1441, data de la mort del mestre. L'obra de Christus pren com a fonts, entre d'altres, Robert Campin i Roger van der Weyden, si bé el seu gran inspirador va ser Jan van Eyck, de qui va mantenir l'espai i el volum mentre restava importància a la continuïtat rítmica i la precisió lineal. Va fer servir un llenguatge més planer i casolà, assequible per a aquells que, com ell, provenien del nord menys desenvolupat. - Vegeu informació sobre la imatge

Petrus Christus

Petrus Christus (Baarle-Hertog, ca. 1410/1415 – Bruges, 1472/1473) fou un pintor de l'escola dels primitius flamencs, actiu a Bruges des de 1444. Els temes de la seva obra se situen dins de les obres religioses i profanes. Tot i ser considerat un seguidor de l'estil de Jan van Eyck, no va coincidir amb ell a Bruges, on va arribar després de 1441, data de la mort del mestre.

L'obra de Christus pren com a fonts, entre d'altres, Robert Campin i Roger van der Weyden, si bé el seu gran inspirador va ser Jan van Eyck, de qui va mantenir l'espai i el volum mentre restava importància a la continuïtat rítmica i la precisió lineal. Va fer servir un llenguatge més planer i casolà, assequible per a aquells que, com ell, provenien del nord menys desenvolupat.Imatge del dia

Imatge del dia

Ous de perdiu

Projecte destacat
Aquest viquiprojecte, amb motiu del 29è Saló del Manga de Barcelona, cerca crear, ampliar, millorar i estandarditzar els articles relacionats amb l'anime i el manga.
(Informació de la imatge)

Projecte destacat: Viquiprojecte:Anime i Manga

Aquest viquiprojecte, amb motiu del 29è Saló del Manga de Barcelona, cerca crear, ampliar, millorar i estandarditzar els articles relacionats amb l'anime i el manga.
(Informació de la imatge)


5 de desembre

Mirjana Spoljaric, presidenta del Comitè Internacional de la Creu Roja, qualifica el «setge» contra els gazians d'«intolerable i inacceptable» i exigeix un corredor humanitari ininterromput per als civils palestins.


5 de desembre

El Museu de la Miniatura d'Ordino anuncia que tancarà permanentment el 15 de desembre, després de 27 anys com a equipament cultural andorrà.


5 de desembre

Una erupció del Marapi, un volcà actiu a Indonèsia, deixa un registre de més de 20 excursionistes morts i desenes de ferits per cremades.


4 de desembre

Lali Álvarez guanya el XIII Torneig de Dramatúrgia Catalana amb l'obra Un rellotge a la finestra.
Tendències


Avui fa 15 anys
Mor Adela Piera Escofet, gimnasta i pionera de l'esport femení a Catalunya (n. 1910).
Avui fa 65 anys
Avui fa 80 anys
Mor Jaume Serra i Húnter, filòsof i polític català que fou rector de la Universitat de Barcelona (n. 1878).
Avui fa 150 anys
Neix Willa Cather, escriptora estatunidenca, guanyadora del premi Pulitzer el 1923 (m. 1947).
Avui fa 200 anys
Neix Leopold Kronecker, matemàtic alemany que dona nom a múltiples conceptes matemàtics, com la delta de Kronecker o el teorema de Kronecker (m. 1891).
Avui fa 425 anys
Neix Gian Lorenzo Bernini, escultor, arquitecte, pintor, actor i director teatral (m. 1680).