PC de 100 dòlars

De Viquipèdia
Dreceres ràpides: navegació, cerca
Últim prototipus, anomenat X0
Llançament del PC a 100 dòlars
OLPC-Laptop XOXO

El PC de 100 dòlars (originalment i en anglès One Laptop Per Child o OLPC) és una iniciativa creada per empreses de països desenvolupats que consisteix en l'elaboració d'un ordinador portàtil de potència reduïda per tal d'apropar el món de la informàtica als infants dels països del tercer món.

Aquest ordinador portàtil està equipat amb components electrònics adequats per a l'ús que se li donarà, reduint així el seu cost de fabricació. També utilitza programari lliure en el seu sistema operatiu i les seves aplicacions.

Es tracta d'una iniciativa que pretén fer arribar un portàtil a cada nen del món. Per a tal fi, s'està desenvolupant un model que no superi el preu total de 100 dòlars.

Aquest ordinador és una eina d'aprenentatge creada especialment per als infants. Per a dissenyar-la van treballar en col·laboració experts del món acadèmic i de la indústria informàtica. El resultat és un dispositiu flexible, resistent, de molt baix cost i amb un ús molt eficient de l'energia, que pretén que les nacions emergents del món puguin fer arribar les noves tecnologies a l'educació primària.

Característiques tècniques[modifica | modifica el codi]

Enllaços externs[modifica | modifica el codi]