Pacte Internacional dels Drets Econòmics, Socials i Culturals

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca
Infotaula d'esdevenimentPacte Internacional dels Drets Econòmics, Socials i Culturals
ICESCR members.svg
Tipus resolució de l'Assemblea General de Nacions Unides
Part de United Nations General Assembly Resolution 2200 Tradueix i Pactes Internacionals de Drets Humans
Data de publicació 16 desembre 1966
Localització seu de les Nacions Unides
Jurisdicció Guernsey
Modifica les dades a Wikidata
Estats part i signats pel Pacte:
 • Signat i ratificat
 • Signat però no ratificat
 • Ni signat ni ratificat
 • El Pacte Internacional dels Drets Econòmics, Socials i Culturals (ICESCR, per la seva sigla en anglès) és un tractat multilateral general que reconeix drets de segona generació i estableix mecanismes per a la seva protecció i garantia. Va ser adoptat per l'Assemblea General de les Nacions Unides mitjançant la Resolució 2200 A (XXI), de 16 de desembre de 1966 i va entrar en vigor el 3 de gener de 1976. Les parts es comprometen a treballar per a la concessió dels drets econòmics, socials i culturals de les persones, inclosos els drets laborals i els drets a la salut, l'educació i un nivell de vida adequat. Al desembre de 2008, el Pacte va tenir 160 membres.[1][2] Altres sis països havien firmat, però encara no han ratificat el Pacte.

  El Pacte és part de la Carta de les Nacions Unides, junt amb la Declaració Universal dels Drets Humans i el Pacte Internacional dels Drets Civils i Polítics, inclosa l'última del Primer i Segon Protocols Facultatius.[3]

  El Pacte és supervisat pel Comitè de Drets Econòmics, Socials i Culturals de les Nacions Unides.[2]

  Referències[modifica]

  1. «Situación de ratificación del Pacto Internacional de Derechos Económicos, Sociales y Culturales» (en anglès). Colección de tratados de las Naciones Unidas. [Consulta: 7 juliol 2009].
  2. 2,0 2,1 «Comité de Derechos Económicos, Sociales y Culturales». Oficina del Alto Comisionado de las Naciones Unidas para los Derechos Humanos. [Consulta: 7 juliol 2009].
  3. «Hoja Informativa N º 2 (Rev.1), La Carta Internacional de Derechos Humanos» (en anglès). Oficina del Alto Comisionado de las Naciones Unidas para los Derechos Humanos. [Consulta: 7 juliol 2009].

  Enllaços externs[modifica]