Pans de Turquia

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Aquesta és una versió anterior d'aquesta pàgina, de data 02:05, 2 maig 2016 amb l'última edició de Langtoolbot (discussió | contribucions). Pot tenir inexactituds o contingut no apropiat no present en la versió actual.
Pa turc "francala" o "baston".

Els pans de Turquia més típics i comuns són francala, somun i tava ekmeği; i també existen els pans plans, especialment en les zones rurals o acompanyant les varietats de kebaps en els restaurants.

Pans regulars

Francala

El francala és el pa més comú a les ciutats i pobles de Turquia. Su nom ve de l'Italià.[1] Posiblement significa "pa frances" i aparece en el Seyahatname (1680) de Evliya Çelebi.[2] De vegades és més llarg i semblant al pa baguette. Llavors se l'anomena "baston francala" o simplement "baston" (bastó).

Somun

Un somun una mica més petit que el comú.

El somun és un pa rodó i sembla un hemisferi.[3] La paraula té origen grec i existeix en turc des d'abans del segle xv.[4]

Tava ekmeği

Tava ekmeği (al centre)

El seu nom significa "pa de safata", ja que cada tava ekmeği s'enforna individualment en un motlle rectangular, o "safata de pa". Al fons de la safata sempre es col·loca una mica d'oli perquè el pa no s'hi enganxi.

Pans plans

Pide, el més comù dels pans plans turcs.

Pa de blat de moro

"Mısır ekmeği".

"Mısır ekmeği" o "pa de blat de moro" es fa amb farina de blat de moro i és tipic de la Regió de la Mar Negra; es menja especialment amb els plats de peix, com hamsi tava.

Vegeu també

Referències

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Pans de Turquia