Pansexualitat

De Viquipèdia
Jump to navigation Jump to search
Bandera de la pansexualitat.

La pansexualitat és una orientació sexual humana caracteritzada per l'atracció estètica, romàntica o sexual per una persona, sense importar-ne el sexe ni el gènere. Per tant, els pansexuals tenen la capacitat de sentir-se atretes per les persones deixant a banda la sexualitat d'aquestes, i posant la seva atenció, bàsicament, en com són interiorment, és a dir, en els seus sentiments, en la seva manera de ser, de comportar-se o de relacionar-se.

El terme pansexual deriva del prefix grec pan-, que significa "tots". De manera simplificada, la pansexualitat es refereix a la capacitat d'estimar algú independentment del seu sexe. Tot i que, com hem vist, deriva del terme "tots", no inclou pas les desviacions sexuals i els fetitxes. Per a ell o ella, és la personalitat allò que importa. El pansexual no fa, doncs, diferència entre els tres gèneres (masculí, femení o intersexual) i els dos intermedis (transvestit i transgènere).

La pansexualiat pot considerar-se una orientació sexual en el seu propi dret o una branca de la bisexualitat, per indicar una identitat sexual alternativa. La gent que s'identifica com a pansexual està oberta a relacions amb persones que no s'identifiquen estrictament com a homes o dones. Per tant, es considera un terme més ampli que la bisexualitat.

Vegeu també[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Pansexualitat Modifica l'enllaç a Wikidata