Pantalla inflable

De Viquipèdia
Jump to navigation Jump to search
Pantalla inflable als Estats Units
Cinema a l'aire lliure amb pantalla AIRSCREEN

Una pantalla inflable és un tipus de pantalla que permet projectar imatges de gran format en esdeveniments a l'aire lliure. La seva característica més important és que es pot muntar ràpidament en qualsevol lloc, sobretot en esdeveniments massius i en projeccions a l'aire lliure. El seu ús és ideal per al muntatge de cinemes d'estiu i espectacles en places de gran valor històric que normalment són molt delicades i no permeten la instal·lació d'estructures pesants.

La pantalla inflable consta de dues parts. La primera part consisteix en un marc inflable fet per una lona extraforta de plàstic i la segona consisteix en una pantalla de cinema feta d'un material PVC especial que la fa resistent a les inclemències climatològiques.

Les mesures de les pantalles poden ser de 4 m fins a 40 m d'ample i fins a 20 m d'alçada. Per això són conegudes en esdeveniments massius, encara que també són utilitzades per a ús personal.[1]

Pel que fa als accessoris, la pantalla inflable compta normalment amb un ventilador silenciós d'alt rendiment, el qual permet mantenir la pressió alta de l'estructura de forma constant i per tant, la seva rigidesa. L'estabilitat del marc s'aconsegueix a través de quatre punts d'ancoratge que el sostenen. Aquests punts d'ancoratge varien des cubs de tones d'aigua a cada cantonada fins a estaques cargol com les utilitzades per ancorar i muntar les carpes dels circs.

Les especificacions de muntatge han fet que les pantalles inflables siguin conegudes arreu del món (més de 71 països),[2] com per exemple al Brasil, Xile, Equador, Espanya, Mèxic, Perú i Panamà.[3]

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Pantalla inflable Modifica l'enllaç a Wikidata