Parapent

De Viquipèdia
Aquesta és una versió anterior d'aquesta pàgina, de data 20:03, 7 abr 2016 amb l'última edició de Maria Fullana de València (discussió | contribucions). Pot tenir inexactituds o contingut no apropiat no present en la versió actual.
Salta a la navegació Salta a la cerca
Parapent a Àger (La Noguera)
Parapente - 166.jpg

Un parapent,[1][2] també anomenat ala de pendent,[1][2] és una aeronau feta únicament de corda i tela i no disposa de cap estructura rígida a part de la cadira del pilot. És similar a un paracaigudes, però amb la diferència fonamental que està dissenyat per volar i no per obrir-se durant una caiguda lliure. Per simplificar, podem dir que un parapent "vola" i un paracaigudes "cau a poc a poc". El vol amb parapent és dels vols més lents que pot experimentar una persona.

Al contrari del que molta gent pensa, el pilot no salta des d'una muntanya, d'un penya-segat o d'un avió, com en el cas d'un paracaigudes, sinó que s'enlaira des d'un punt elevat del relleu amb un mínim de desnivell que permeti de tenir una altura mínima suficient per a enllaçar corrents ascendents que prolonguen el vol durant hores. Un parapent no està dissenyat per suportar una obertura sobtada com ara un paracaigudes, i l'enlairament es fa de manera suau i des de terra.

Referències

  1. 1,0 1,1 «Com es diu parapente en català?» (en català). Optimot, consultes lingüístiques. Generalitat de Catalunya. [Consulta: 10 juny 2012].
  2. 2,0 2,1 «Parapent». L'Enciclopèdia.cat. Barcelona: Grup Enciclopèdia Catalana.

Enllaços externs