Parc de Bagatelle

Aquesta és una versió anterior d'aquesta pàgina, de data 11:27, 11 set 2015 amb l'última edició de PereBot (discussió | contribucions). Pot tenir inexactituds o contingut no apropiat no present en la versió actual.
El parc de Bagatelle

El parc de Bagatelle es troba al cor del bosc de Boulogne, a París. És un dels quatre pols del jardí botànic de la ciutat de París amb el jardin des serres d'Auteuil situat al sud-est del bosc, el parc floral de Paris i l'arboretum de l'école du Breuil que es troben al bosc de Vincennes.

Història

El parc i el castell de Bagatelle han estat construïts només en seixanta-quatre dies, com a resposta a d'una juguesca entre Maria-Antonieta i el Comte d'Artois, que va adquirir el terreny el 1775. Els plànols del lloc han estat dibuixats en una sola nit per l'arquitecte Bellanger. Més de 900 obrers hi han treballat per a realitzar-lo.

François-Joseph Bélanger va concebre el parc i Thomas Blaikie va garantir la seva realització en un estil anglo-xinès, molt de moda en aquell temps. Aquesta moda està vinculada a l'arribada a Europa d'imatges de pagodes procedents de la Xina però reflecteix igualment una reacció de cara al rigorositat dels jardins a la francesa.

Després d'haver estat a punt de desaparèixer durant la Revolució, el parc ha vist la construcció de l'orangerie, de la reixa d'honor i de les quadres el 1835 després dels pavellons dels guardes, del Trianon i de les dues terrasses el 1870.

El jardí esdevé propietat de París el 1905. D'ençà 1907, el roserar del parc acull un concurs internacional. Es troben al parc 10000 rosers, de 1.200 espècies diferents.

Galeria

Exposicions temàtiques

S'organitzen regularment exposicions al parc de Bagatelle.

Vegeu també

Enllaços externs

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Parc de Bagatelle