Antigues escoles (Matadepera)

(S'ha redirigit des de: Parc de Bombers de Matadepera)
Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Antigues escoles
Imatge
Dades
TipusEdifici Modifica el valor a Wikidata
Construcciósegle xx
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaMatadepera (Vallès Occidental) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióCtra. Terrassa - c. Joan Paloma
Map
 41° 35′ 50″ N, 2° 01′ 34″ E / 41.59714°N,2.0261°E / 41.59714; 2.0261
Bé cultural d'interès local
Id. IPAC27454 Modifica el valor a Wikidata

Les Antigues escoles són dos edificis de Matadepera (Vallès Occidental) protegits com a Bé Cultural d'Interès Local. Actualment, són els edificis del Parc de Bombers i de la Policia Municipal.

Descripció[modifica]

És un conjunt de dos edificis bessons situats a banda i banda del carrer de Joan Paloma, en la carretera de Terrassa. Són edificis exempts, com petites torres rodejades de jardí. Consten de planta baixa amb teulada holandesa a dos vessants amb un ràfec a tot el perímetre. El carener és perpendicular a la façana d'accés. La façana principal és de composició simètrica amb la porta d'accés centrada i dues obertures a banda i banda. Al damunt hi ha tres obertures rectangulars corresponents a la cambra d'aire. El sòcol és de paredat i el maó vist de les finestres decoren l'edifici.[1][2]

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Antigues escoles
  1. «Antigues escoles». Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Direcció General del Patrimoni Cultural. [Consulta: 20 maig 2021].
  2. «Edificis del Parc de Bombers i de la Policia Municipal». Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Direcció General del Patrimoni Cultural. [Consulta: 1r abril 2019].