Partit per la Prosperitat Democràtica

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióPartia e Prosperiteti Demokratike
Партија за демократски просперитет
(mk) Партија за демократски просперитет Modifica el valor a Wikidata
Dades
TipusPartit polític macedoni
Ideologia políticaDefensa dels albanesos de Macedònia
Alineació políticacentrisme Modifica el valor a Wikidata
Història
Creació1990Džepčište (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Data de dissolució o abolició2 juny 2008 Modifica el valor a Wikidata
Governança corporativa
PresidènciaAbdyladi Vejseli
Representacióextraparlamentari

El Partit de la Prosperitat Democràtica (albanès Partia e Prosperiteti Demokratike, PPD, macedònic Партија за демократски просперитет) és un partit polític de Macedònia del Nord que defensa els interessos dels albanesos de Macedònia. Fou fundat el 1990 i el seu cap és Abdyladi Vejseli.

Entre 1992 i 1998 el partit va formar part dels governs de coalició de la Unió Socialdemòcrata de Macedònia. Era considerat un partit moderat i per això el 1994 patí una escissió dirigida per Menduh Taçi i Arben Xhaferi, de la que el 1997 es formaria el Partit Democràtic dels Albanesos. El cop definitiu a la seva supremacia el va patir el 2001 quan després del conflicte de Macedònia es formà la Unió Democràtica per la Integració.

A les eleccions legislatives macedònies de 2002  va obtenir el 2,3% dels vots i dos escons. A les eleccions legislatives macedònies de 2006 formà la coalició amb la Unió Democràtica per la Integració i la Lliga Democràtica dels Bosnians, i va obtenir 3 escons. A les eleccions legislatives macedònies de 2008, però, es presentà en solitari i només va obtenir el 0,54% dels vots i cap escó.