Partit per la Unitat dels Drets Humans

De Viquipèdia
Dreceres ràpides: navegació, cerca
Partia Bashkimi për të Drejtat e Njeriut
Κόμμα Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
President Vangjel Dule
Fundació 1992
Ideologia Defensa dels grecs d'Albània
Afiliació europea PLDRE
http://www.pbdnj.com/
Modifica dades a Wikidata

El Partit per la Unitat dels Drets Humans (albanès Partia Bashkimi për të Drejtat e Njeriut, grec Κόμμα Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων) és un partit polític d'Albània d'ideologia centrista i liberal. El partit va ser fundat el 1992 per a representar la població d'ètnia grega com la continuació de la Unió Democràtica de la Minoria Grega (Omonoia).

El Partit per la Unitat dels Drets Humans es va unir a la coalició encapçalada pel Partit Socialista d'Albània a les eleccions legislatives albaneses de 1997. A les eleccions legislatives albaneses de 2001 va obtenir el 2,6% dels vots i 3 escons. A les de 2005 va rebre el 4,1% dels vots i dos escons al Parlament, que es van reduir a un a les de 2009. El cap del partit és Vangjel Dule, mentre que el membre del partit Vasilis Bolanos és alcalde d'Himara.

Normalment, el partit té nombrosos regidors als ajuntaments de la zona on hi ha minoria grega (Dropull, Dhivër, Pogon, Mesopotam, Finiq, Aliko, Livadhja, etc.) a més d'Himara. Alhora, éstà representant al Consell d'Europa pel Partit dels Liberals Demòcrates i Reformistes Europeus.