Pastes dolces

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Les pastes dolces són peces de rebosteria, generalment enfornada en porcions individuals,[1] feta amb diversos tipus de pastes de farina i poden tenir farciment o no. Alguns ressemblen a panets dolços, similars als panets alemanys.

Un assortiment de pastes dolces espanyoles.

Les pastes dolces poden ser llargues i primes, curtes i rodones i amb formes i grandàries diferents. És un aliment generalment consumit en desdejunars i berenars.

En països com Veneçuela s'anomenen dulces de panadería (dolços de fleca) o simplement dulces. En aquest país el terme bollo designa una pâsta de blat de moro de manera oval cuita en aigua bullent.

Tipus de pastes dolces segons la pasta emprada[modifica]


Un altre tipus de pastes dolces pot ser el golfeado veneçolà.

Brioixeria[modifica]

La brioixeria és un terme genèric que reagrupa la totalitat dels brioixos (generalment dolços). El seu component principal és la pasta de farina i el llevat.

El desenvolupament de la brioixeria de fabricació industrial ha conduït a un consum abusiu d'aquesta mena d'aliment, d'alt contingut calòric, sobretot en la població infantil. Això ha fet que s'associés sovint amb el menjar porqueria. En les gastronomies europees, la brioixeria tradicional i artesanal és un element important de l'alimentació i es consumeix diàriament en esmorzars i berenars.

Vegeu també[modifica]

Referències[modifica]

  1. «bollo».

Enllaços externs[modifica]