Patricia Gutiérrez

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaPatricia Gutiérrez

Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement(es) Patricia Lorena Gutiérrez Fernández Modifica el valor a Wikidata
15 octubre 1983 Modifica el valor a Wikidata (40 anys)
Maracaibo (Veneçuela) Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupaciópolítica Modifica el valor a Wikidata
PartitVoluntat Popular Modifica el valor a Wikidata
Família
CònjugeDaniel Ceballos Modifica el valor a Wikidata

Twitter (X): patrideceballos Modifica el valor a Wikidata

Patricia Gutiérrez (Maracaibo, 15 d'octubre de 1983) és una política i activista veneçolana, i esposa del dirigent del partit Voluntat Popular Daniel Ceballos. Va exercir el càrrec d'alcaldessa del municipi San Cristóbal de l'Estat de Táchira.

Biografia[modifica]

Patrícia va néixer a la localitat de Tierra Negra (Maracaibo) el 15 d'octubre de 1983. És filla d'Armando Gutiérrez i Luivina Fernández, sent ella una dels quatre germans producte d'aquest enllaç matrimonial. Va contreure matrimoni amb Daniel Ceballos el 12 d'octubre de 2007 amb qui ha tingut 3 fills; Maria Victòria, María Verónica i Juan Daniel.[1]

Estudis[modifica]

Va cursar estudis de primària en el Col·legi La Epifania a Zulia, i després es va mudar amb la seva família a Táchira, on obté el títol de batxiller al Col·legi Cervantes.[2] Va cursar estudis universitaris a la Universitat Experimental del Táchira, obtenint el títol d'Enginyera industrial.[3]

Trajectòria política[modifica]

Es va iniciar en la política sent integrant del moviment Justícia Universitària, organització estudiantil del partit Primer Justícia.

A encapçalat diverses manifestacions públiques a Veneçuela, va ser qui va pronunciar un discurs de culminació d'una marxa de les dones que es va dur a terme a San Cristóbal el 26 de febrer de 2014, convocada a nivell nacional per María Corina Machado i Lilian Tintori.[4]

Després que el seu marit li fos revocat el càrrec com a alcalde de San Cristóbal per ordre de Tribunal Suprem de Justícia pels esdeveniments ocorreguts durant les manifestacions de febrer de 2014 i que després es van estendre a l'estat de Táchira,[5] pel que decideix postular-se com a alcaldessa del municipi San Cristóbal.[6] Va ser triada com a alcaldessa d'aquest municipi amb el 73,2% dels vots.[7]

Actualment és militant del partit polític Voluntat Popular, i és precandidata a la Governació de l'Estat de Táchira en les Eleccions primàries de la Mesa de la Unitat Democràtica de 2017.

Cas Gutiérrez i Chataing[modifica]

El 30 de maig de 2014, va ser difós en el compte de Twitter, presumptament hackejada de la dirigent Lilian Tintori, un àudio el contingut del qual exhibia un suposat acte d'infidelitat amb l'animador veneçolà Luis Chataing. Patricia de Ceballos va titllar com «chimbo y burdo» el material i que són accions de Govern veneçolà per desprestigiar-la.[8]

Referències[modifica]

  1. «Acontecimientos de la relación entre Daniel Ceballos y Patricia Gutiérrez» (en castellà). Informe 21. Arxivat de l'original el 2019-07-24 [Consulta: 29 agost 2020].
  2. «Estudios básicos de Patricia Gutiérrez» (en castellà). Noticia al Día. Arxivat de l'original el 2017-11-08 [Consulta: 29 agost 2020].
  3. «Datos sobre mujeres en la política venezolana» (en castellà). La Patilla.
  4. «Activismo político de Patricia de Ceballos» (en castellà). El Joropo. Arxivat de l'original el 2016-03-07. [Consulta: 29 agost 2020].
  5. «Medida de prisión contra Daniel Ceballos» (en castellà). Últimas Noticas. Arxivat de l'original el 2016-03-06 [Consulta: 29 agost 2020].
  6. «Esposas de alcaldes detenidos y candidatas» (en castellà). Informe 21. Arxivat de l'original el 2019-07-24. [Consulta: 29 agost 2020].
  7. «Resultados de las Elecciones Municipales de 2014» (en castellà). CNE.
  8. «Supuesto acto de infidelidad de Patricia de Ceballos» (en castellà). El Nacional. Arxivat de l'original el 2015-09-03 [Consulta: 29 agost 2020].