Vés al contingut

Patrick Keiller

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Aquesta és una versió anterior d'aquesta pàgina, de data 19:23, 24 set 2016 amb l'última edició de JoRobot (discussió | contribucions). Pot tenir inexactituds o contingut no apropiat no present en la versió actual.
Plantilla:Infotaula personaPatrick Keiller
Biografia
Naixement1950
Blackpool, Anglaterra
NacionalitatRegne Unit Regne Unit
FormacióUniversity College de Londres
Royal College of Art Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Lloc de treball Regne Unit Modifica el valor a Wikidata
Ocupaciódirector de cinema, escriptor, cineasta, realitzador Modifica el valor a Wikidata

IMDB: nm0445084 Allocine: 78579 Allmovie: p191093 TCM: 1088093 TMDB.org: 558007 Modifica el valor a Wikidata

Patrick Keiller (Blackpool, Regne Unit, el 1950) és un director de cinema, escriptor i acadèmic britànic.

Vida i obra

Keiller va estudiar a la Bartlett School of Architecture, part del University College London. El 1979 es va associar amb el Departament de Mitjans Medioambientals al Royal College of Art en qualitat d'estudiant de postgrau. Durant una temporada va ser professor d'arquitectura a la University of East London i de belles arts a la Universitat de Middlesex. La seva primera pel·lícula va ser Stonebridge Park (1981) seguida per Norwood (1983), The End (1986), Valtos (1987) i The Clouds (1989). Aquestes produccions tenen comú l'ús de la càmera subjectiva i de la veu en off, tècnica refinada més endavant ens els seus llargmetratges London (1994) i Robinson in Space (1997).

Les dues darreres pel·lícules tenen com a protagonista un personatge sense nom (amb la veu de Paul Scofield) que acompanya el seu amic i amant, anomenat Robinson, en una sèrie d'excursions al voltant de Londres. Robinson cerca solucions als problemes de la ciutat, i en la darrera pel·lícula, d'Anglaterra en general. Ambdues pel·lícules componen una crítica de la política econòmica i social dels governs conservadors dels anys que van de 1979 a 1997.

L'any 2000 produí el film The Dilapidated Dwelling per televisió sense que mai fos emès. Hi fa servir la veu de l'actriu Tilda Swinton i el seu tema són les males condicions dels habitatges al Regne Unit.

La seva pel·lícula Robinson in Ruins aparegué el novembre de 2010 com un dels resultats d'un projecte de tres anys de recerca titulat The Future of Landscape and the Moving Image i reprenia el personatge de "Robinson".[1] L'actriu Vanessa Redgrave s'encarregà aquest cop de representar la narradora.[2]

Vegeu també

Referències

Enllaços externs