Patrimoni natural

De Viquipèdia
Dreceres ràpides: navegació, cerca

El patrimoni natural, segons la Convenció sobre Protecció del Patrimoni Mundial, Cultural i Natural de 1972,[1] està conformat, a similitud al patrimoni cultural, per:

  • Monuments naturals d'excepcionalitat estètica o científica.
  • Formacions geològiques i fisiogràfiques així com zones delimitades que constitueixin l'hàbitat d'espècies animals i vegetals amenaçades.
  • Llocs o zones naturals de valor excepcional des del punt de vista científic, conservacionista o estètic.

Marc legal de protecció del patrimoni natural[modifica | modifica el codi]

El patrimoni natural gaudeix d'un conjunt de lleis i categories específiques de protecció que garanteix la seva conservació. Tot i ser considerat un patrimoni immoble, les lleis que el regulen són sensiblement diferents a les que regulen el patrimoni cultural. Les normatives que regulen el patrimoni natural provenen d'àrees com les polítiques forestals, polítiques de l'aigua, de prevenció d'incendis, etcètera. Normatives que, principalment, queden a l'empar de departaments de Medi Ambient.[2]


Referències[modifica | modifica el codi]

  1. UNESCO. «Convenció sobre Protecció del Patrimoni Mundial, Cultural i Natural» (en castellà). [París], 1972 [Consulta: 21/10/2013].
  2. Diputació de Barcelona. «La protecció del patrimoni cultural immoble. Guia per a l'elaboració dels catàlegs municipals de béns protegits» (en català). Sèrie Recursos Culturals núm.10. Diputació de Barcelona [Barcelona], 2009.