Pau Ricomà i Vallhonrat

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaPau Ricomà i Vallhonrat
Biografia
Naixement5 desembre 1957 Modifica el valor a Wikidata (66 anys)
Tarragona Modifica el valor a Wikidata
Batlle de Tarragona
15 juny 2019 – 17 juny 2023
← Josep Fèlix Ballesteros CasanovaRubén Viñuales i Elías → Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
FormacióUniversitat Rovira i Virgili - Història i Geografia Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupaciópolític Modifica el valor a Wikidata
PartitEsquerra Republicana de Catalunya (2020–) Modifica el valor a Wikidata
Membre de

Facebook: pauricoma Twitter (X): pauricoma Modifica el valor a Wikidata

Pau Ricomà i Vallhonrat (Tarragona, 5 de desembre de 1957) és un polític català. És des de 2019 alcalde de Tarragona i diputat de la Diputació de Tarragona.[1]

És llicenciat en Història General i Geografia a la Universitat Rovira i Virgili i té estudis de filosofia i sociologia. Va participar en el llibre La província de Tarragona durant el franquisme (1936-1976), amb el treball "Tarragona. Gener de 1976. El primer alcalde franquista electe".

Des de 1981 és treballador de Caixa Tarragona, entitat que l'any 2010 es fusionà amb d'altres per a crear CatalunyaCaixa. Fou fundador del Sindicat d'Empleats de Caixa Tarragona i president del Comitè d'Empresa de Caixa Tarragona. Actualment és membre del secretariat del Sindicat d'Estalvi de Catalunya. Entre els anys 2007 i 2011 va ser president de l'Empresa Municipal de Desenvolupament Econòmic de Tarragona.

És membre de la Colla Jove Xiquets de Tarragona, de la qual fou president entre els anys 1988-1990 i 1999-2003. D'altra banda, és soci de la Reial Societat Arqueològica Tarraconense, del Centre d'Estudis Històrics i Socials Guillem Oliver, d'Intermón, del Club Gimnàstic de Tarragona, de l'Assemblea Nacional Catalana, d'Òmnium Cultural i de la Plataforma per la Llengua.

Militant d'ERC des de l'any 2000, ha assumit diverses responsabilitats orgàniques com ara secretari d'organització i president de la secció local de Tarragona, president comarcal del Tarragonès i conseller nacional. És el candidat d'Esquerra Republicana de Catalunya a Tarragona a les eleccions locals del 2015 i 2019.[2][3]

El 15 de juny de 2019 va ser elegit alcalde de Tarragona amb els vots a favor del seu partit, En Comú Podem Tarragona, Junts per Tarragona i la CUP, que sumaven la majoria absoluta necessària (14 escons) per desbancar l'alcalde Josep Fèlix Ballesteros, guanyador de les eleccions.

Referències[modifica]