Pavel Amilcar

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca
Infotaula de personaPavel Amilcar
Pavel Amilcar.JPG
Biografia
Naixement 4 abril 1979 (40 anys)
Activitat
Ocupació Músic
Instrument Violí

Discogs: 2229408
Modifica les dades a Wikidata

Pavel Amilcar (Mèxic DF, 4 d'abril de 1979) és un violinista mexicà.

Estudis primaris[modifica]

Realitza els primers estudis en l'Escola de la Ciutat de Mèxic (Mexico City School) i els estudis secundaris en l'Institu Tlalpan. I els estudis per a violí en lAcadèmia Suzuki Yuriko Kururuma a Coyoacán. Més tard rep instrucció del professor Rasoplo.

A l'edat de set anys ingressa com alumne oient en el Conservatori Nacional de Música de la ciutat de Mèxic sota l'ensenyança de la professora Rasma Lielmane, que l'instrueix durant cinc anys. Més tard ingressa en el Centre Cultural Ollin Yoliztli i rep classes de Fernando Montes de Oca. Atent a classes particulars amb el professor Ian Sosnowski.

El 1998 ingressa en la Universitat del Claustro de Sor Juana on estudia ciències de la Cultura durant un any. Realitza diversos diplomats de semiòtica, iconografia i emblemàtica en la Universitat Anáhuac, Universitat Iberoamericana i el Col·legi de Michoacán. Realitza composicions musicals que interpreta en concerts de caràcter dramatúrgic en diverses galeries i espais d'art a Mèxic.

El 1999, concep i interpreta la música de l'obra de teatre A nuestra imagen y semejanza. Llicencies imaginaries sobre escultura d'August Rodin, de Juan Monterrubio, direcció d'Ivan Leroy, que es representa en el Museu Soumaya. A mitjans de l'any 2000, motivat per la interpretació de la música antiga amb criteris històrics, viatja a la ciutat de Varsòvia a Polònia per prendre part en la IX Acadèmia Internacional de Música Antiga Wilanow sota l'ensenyança d'Àgata Sapiecha i Simón Standage.

Viatja a la ciutat de Trondheim, Noruega i participa en el XXI Curs Internacional de Música Antiga Ringve Museum, on rep classes de Lucy Van Dael. Immediatament es trasllada a la ciutat de Varsòvia on inicia llurs estudis al violí barroc sota la tutela d'Àgata Sapiecha. Ensems rep classes d'Agniezca Riklych en la ciutat de Cracòvia.

El 2001 participa en la X Acadèmia Internacional de Música Antiga Wilanow, sota l'ensenyança de Simón Standage. Assisteix al XXII Curs Internacional de Música Antiga Ringve Museum a Trondheim, en la classe de Margaret Faultless.

S'inscriu en el XIX Curs de Música Antiga de Catalunya, Sant Feliu de Guíxols, Girona sota la docència de Manfred Kraemer.

El 2002 és acceptat per a estudiar tant en el Conservatori d'Utrecht, Holanda, com en l'Escola Superior de Música de Catalunya. Decideix estudiar a Catalunya en la modalitat de Música Antiga, violí barroc sota la càtedra de Manfred Kraemer i establir-se en la ciutat de Barcelona lloc on resideix el 2010. Més tard rebrà la càtedra de mans de Pablo Valetti. Forma part, el 2003 del Curs Internacional de Música La interpretación Històrica La Caixa, a Valladolid, Castella, amb la direcció de Lucy van Dael, i el 2004 a Vitòria Alava, amb direcció d'Hiro Kurosaki.

El 2005 rep diversos cursos i classes magistrals d'interpretació i música de cambra amb diversos professors de renom tals com Pedro Memelsdorf, Xavier Diaz, Alfredo Bernardini, Japp ter Linden, Béatrice Martin, Paolo Grazzi, Gilles Colliard, Bruno Cocset i Jordi Savall. També assisteix a la XIV Acedèmia Internacional de Música Antiga Wilanow, sota l'ensenyança dels ja coneguts per a ell, mestres Àgata Sapiecha i Simón Standatge.

Participa en el Curs de Música Barroca de Barbastre, Aragó sota la càtedra d'Amandine Beyer i és concertino de l'orquestra que dirigeix Luca Guglielmi.

Forma part del XXI Curs de Música Antiga de Catalunya dirigit per Jordi Savall i impartit per Manfred Kraemer. És invitat per a col·laborar en l'enregistrament d'un disc en el programa Serenates; Nocturn de Wofgang Amadeus Mozart, amb l'orquestra Les Concerts des Nations dirigit per Jordi Savall.

És seleccionat per formar part de l'Acadèmia Barroca Europea 2005 amb el projecte d'òpera L'Europe Galante d'André Campra dirigida per William Christie. El desembre de 2005 participa en la gravació d'un disc en el programa de José de Nebra, amb l'orquestra Al Ayre Espanyol, dirigit per Eduardo López Banzo. El gener del 2006 participa en un altre enregistrament en el programa Suites Orquestales de Johann Sebastian Bach, amb l'ensamble Le Concert Français sota la direcció de Pierre Hantal.

És seleccionat el 2005 per a formar part de l'Acadèmia Barroc Europea amb el projecte d'òpera L'Ercole Amante de Francesco Cavallii ballet de Jean-Baptiste Lully, dirigida per Gabrile Garrido

És invitat per impartir anualment, la càtedra de violí barroc en el Curs de Música Antiga de la Vallée de la Bresle i oferir una sèrie de concerts.

Ha estat becat pel Fondo Nacional para la Cultura i las Artes, a Mèxic, sota la categoria d'Interpretes de la generació 2006-2007.

Actualment forma part amb Thor Jorgen del duet Divina Mysteria en el qual interpreten música barroca antiga.

Ha estat invitat a actuar a les XXXVI Nits Musicals a Santa Maria de Palau-solità.

Referències[modifica]