Pep Ricart

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaPep Ricart
Biografia
Naixement14 març 1961 Modifica el valor a Wikidata (63 anys)
Bétera (el Camp de Túria) Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupacióactor Modifica el valor a Wikidata

IMDB: nm1871170 TMDB.org: 1111247 Modifica el valor a Wikidata

Pep Ricart (Bétera, 1961) és una actor valencià de teatre, cinema i televisió. És també director d'escena i músic amateur.

Teatre[modifica]

Format en la Cia. Moma Teatre,[1] dirigida per Carles Alfaro, inicia el seu treball al teatre professional amb "Basted".[2] A aquest seguiran altres interpretacions en la Cia. Moma com "El cas Woyzeck",[3] "La cantant calba", o "El muntaplats" i, més endavant, "Nascuts culpables". Ha col·laborat també intensament amb la Cia. de Teatre Micalet en espectacles com "Nàpols milionària", "Cantonada perillosa", "Ballant, ballant", "L'hostalera", "La bona persona de Sezuan", "El temps i els Conway" i "Don Juan". L'any 2000 guanya el premi al millor actor de Teatres de la Generalitat Valenciana.[4] per la seua interpretació en "Novecento: el pianista de l'oceà", producció d'Albena Teatre dirigida per Fernando Bernués. L'any 2006 tonar a ser guardonat amb aquest premi, en aquesta ocasió per "Ruanda: la carícia de Déu"[5] que li val també el Premi de la crítica de València. L'any 2008 obté el premi al millor actor dels Premis Abril per la seua interpretació en "Mala Ratxa"[6] dirigida per Carles Sanjaime. Darrerament[Quan?] ha intensificat la seu col·laboració amb la Cia. Hongaresa de Teatre on ha participat en "El mal de Holanda" i "El alma se serena". Acaba d'estrenar "Kafka i la nina viatgera", sota la direcció de Carles Alberola.

Com a director d'escena ha col·laborat en "Dani i Roberta", de John Patrick Shanley i "Nocturns" de Paco Zarzoso amb la Cia. Debarrani de la qual és fundador. I també ha col·laborat en la Cia. Krisis Dansa-Teatre als espectacles "Esperando-t", "Vuela-t", "Muere-t", "Psique" i "Temps". Ha dirigit també "Kauen" i "Ekilikuà" per la Cia. Kauen Teatre, "Melonfarmer" per l'Escola de Teatre de la Sala Escalante i "Castigats!" per la Cia. Combinats. Darrerament s'ha iniciat en la direcció escènica d'òpera amb l'entremés operístic "El guardainfante".

Cinema [cal citació][modifica]

Pel que fa als seus treballs cinematogràfics, destaquen: "La mujer sin piano" (2009) de Javier Rebollo (Conquilla de Plata al millor director); "Les vides de Cèlia" (2005) d'Antonio Chavarrías; "La vida abismal" (2007) de Ventura Pons; "5 metros cuadrados" (2010) de Max Lemcke; "Antes de morir piensa en mi" (2009) de Raúl Hernández; "Bestezuelas" (2010) de Carles Pastor; "El coche de pedales" (2003) de Ramón Barea o la seua darrera interpretació a "El hombre de las mariposas" (2011) de Maxi Valero.

Televisió [cal citació][modifica]

Debuta a la pantalla petita el 1995 en la sèrie "Herència de sang" de Canal 9 i, més endavant, participa en altres en "A flor de pell", "Maniàtics", "Negocis de família", "Les moreres", "Unió Musical Da Capo" i "L'Alqueria Blanca". El salt a la televisió a nivell estatal el dona en la sèrie "Desenlace" per Antena 3. En tots aquests anys ha participat també en "Cuéntame" i "Hospital Central". I en l'àmbit del biopic: "Gregorio Mayans", "Severo Ochoa" y "Tarancón". També als telefilms "Viure de mentides", "El harén de Anibal", "Electroshock", "¿Dónde está?", "El cruce" o "Sprint final", entre d'altres.

Referències[modifica]

  1. [1] Moma Teatre (1982-2002): Veinte años de coherencia.
  2. [2] Programa de mà i fitxa tècnica.
  3. [3] El caso Woyzeck. Reseña. 1994
  4. [4], Pep Ricart guanya el Premi de les Arts Escèniques, Vilaweb de 29/03/2001.
  5. [5] La brutalidad del genocidio de Ruanda sobre las tablas del Mercado, aragondigital.es de 28/05/2007.
  6. [6][Enllaç no actiu] Mala Ratxa y Muere-t triunfan en los Premis Abril, Levante-EMV de 22/04/2008.

Enllaços externs[modifica]