Percy Jackson (personatge)

De Viquipèdia
Jump to navigation Jump to search
Infotaula personatgePercy Jackson
Tipus personatge humà de ficció
semidéu
personatge literari
Creat per Rick Riordan
Interpretat per Logan Lerman
Context
Present a l'obra Els Herois de l'Olimp i Percy Jackson & the Olympians
Dades
Sexe home
Naixement 1993
Família
Pare Poseidon Tradueix
Parents Cronos
Altres
Habilitats hydrokinesis Tradueix
Modifica les dades a Wikidata
Logan Lerman, actor que personifica a Percy Jackson en el set de filmació de Percy Jackson i el mar dels monstres

Percy Jackson és un personatge de ficció de les novel·les de la col·lecció Percy Jackson i els déus de l'Olimp i Els Herois de l'Olimp.

En les adaptacions al cinema realitzades per Chris Columbus, Percy Jackson i el lladre del llampec i Percy Jackson i el mar dels monstres, l'actor Logan Lerman interpreta a Percy.

Biografia[modifica]

Percy va néixer a Manhattan, NY, Estats Units. Quan apareix en El lladre del llampec té 12 anys i a L'últim heroi de l'Olimp té 16 anys. Ha viscut moltes aventures juntament amb la seva companya i millor amiga Annabeth Chase, filla d'Atena i al costat del seu millor amic, Grover Underwood, un sàtir. Durant la línia de temps d'Els Herois de l'Olimp, Percy segueix tenint 16 anys.

Descripció[modifica]

Percy és descrit com un jove extravertit, divertit i molt lleial a la família. El seu cabell és negre, d'ulls verd mar, heretats del seu pare Posidó. És un noi molt sacrificat, podríem destacar que podria destruir fins i tot el món per la seva família i els seus amics, segons la mare de Annabeth, Atena. És el protagonista de la saga de Percy Jackson i els déus de l'Olimp, i és protagonista en la saga dels Herois de l'Olimp al costat de Annabeth, Leo, Frank, Hazel, Piper i Jason.