Pere Gastao d'Orleans-Bragança

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca
Infotaula de personaPere Gastao d'Orleans-Bragança
Eu pierre.jpg
Nom original(fr) Pedro Gastão d'Orléans-Bragance
Biografia
Naixement19 febrer 1913
Eu (França)
Mort27 desembre 2007 (94 anys)
Villamanrique de la Condesa (Sevilla)
Família
FamíliaHouse of Orléans-Braganza (en) Tradueix
CònjugeMaria de l'Esperança de Borbó-Dues Sicílies
FillsPedro Carlos d'Orléans-Bragance
Maria Glòria d'Orleans-Bragança
François-Humbert d'Orléans-Bragance
Afonso Duarte de Orléans e Bragança
Dom Pedro Carlos de Orléans-Bragança e Borbon (en) Tradueix
Dona Maria da Glória de Orléans-Bragança e Borbon (en) Tradueix
Dom Manoel Alvaro de Orléans-Bragança e Borbon (en) Tradueix
Dona Cristina Maria de Orléans-Bragança e Borbon (en) Tradueix
Dom Francesco Humberto de Orléans-Bragança e Borbon (en) Tradueix
ParesPierre d'Orléans-BraganceÉlisabeth Dobrzensky de Dobrzenicz
GermansFrançoise d'Orléans-Bragance, Isabel d'Orleans-Bragança, João de Orléans e Bragança i Teresa Teodora de Orléans e Bragança (en) Tradueix
Premis
Modifica les dades a Wikidata

Pere Gastao d'Orleans-Bragança, príncep imperial del Brasil (Castell d'Eu (França 1913). Príncep imperial del Brasil amb el tractament d'altesa imperial. Candidat al tron imperial del Brasil com a cap de la línia primogènita de la Casa dels Orleans-Bragança.

Nat al castell d'Eu a França el dia 19 de febrer de 1913, sent fill del príncep Pere d'Alcantara d'Orleans-Bragança i de la comtessa bohèmia Elisabeth Dobrzensky von Dobrzenicz. Pere és nét per via paterna de la princesa hereva Isabel del Brasil i del príncep Gastó d'Orleans.

Com a conseqüència del matrimoni desigual o morganàtic dels seus pares, Pere d'Alcantara hagué de renunciar per ell i els seus descendents als drets dinàstics a la Corona imperial del Brasil. La parella s'establí a Petrópolis i a partir d'aquest moment foren coneguts com la branca Petrópolis. Els seus pares portaren el títol de Prínceps de Grão Pará.

L'any 1944 es casà a la Catedral de Sevilla amb la princesa Maria de l'Esperança de Borbó-Dues Sicílies, filla del príncep Carles de Borbó-Dues Sicílies i de la princesa Lluïsa d'Orleans. La parella tingué sis fills:

  • SAI el príncep Alfons d'Orleans-Bragança, nat el 1948 a Petrópolis. Es casà amb Maria Parejo de qui es divorcià per casar-se amb Silvia-Amalia Hungria de Silva Machado.
  • SAI el príncep Manuel del Brasil, nat a Petrópolis el 1949. Casat amb Margarida Haffner.
  • SAI la princesa Cristina d'Orleans-Bragança, nada a Petrópolis el 1950. Casada en primeres núpcies amb el príncep Jan Sapieha-Rozánski i en segones núpcies amb José Carlos Calmon de Brito.
  • SAI el príncep Francesc Humbert d'Orleans-Bragança, nat el 1956 a Petrópolis. Casat amb Christina Schmidt Peçanha de qui es divorcià per casar-se amb Rita de Cascia Pires.

Dedicat a negocis d'índole immobiliari a la ciutat de Petrópolis fou president de la Companyia Immobiliària Petrópolis. Retirat de la vida immobiliària a finals del segle XX es retirà junt amb la seva muller a la finca familiar de Villamanrique de la Condesa.

Pere Gastao és Cavaller de la Gran Creu de l'Orde de Pere I, Cavaller de la Gran Creu de l'Orde de Rosa, Cavaller de l'Orde de Sant Gennaro, Membre de l'Orde constantiniana de Sant Jordi del Regne de les Dues Sicílies i Gran creu d'honor i devoció de l'Orde de Malta.

La seva muller morí l'any 2005 a Villamanrique de la Condesa.